LOGO CAIB
11 gener 2019Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca
Foto de noticia

La delegada a les Pitiüses de l'Institut Balear de la Natura (IBANAT), Carolina Rodríguez, ha acompanyat, aquest divendres, al president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i al president de la Cooperativa del Camp, Jaume Escandell, en la visita a les feines de cultiu que s'han iniciat a Can Marroig. Aquesta finca, propietat de l'IBANAT, fou cedida, el maig de 2016, al Consell insular perquè li donés un ús agrícola.

Aquesta setmana, la Cooperativa del Camp ha sembrat les primeres dues hectàrees amb cereals autòctons “per poder fer farratge i subministrar-lo als formenterers que ho necessitin”, segons ha explicat el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí, qui ha anunciat que pròximament en la finca faran “una prova pilot de plantació d’herbes aromàtiques”.

Per part seva, el conseller insular de Medi Rural, Bartomeu Escandell, ha recordat l’aposta que ha fet la institució per recuperar el camp en els darrers anys. Al març de l’any 2015 es va refundar la Cooperativa del Camp de Formentera. Des de llavors, s’ha subvencionat la seva tasca, segons ha explicat, amb accions concertades que ascendeixen a 400.000 €. També s’ha construït la Nau de la Cooperativa i s’ha adquirit maquinària, per valor de devers 1.000.000 €. “L’objectiu de totes les accions que se segueixi amb l’impuls de l’activitat primària a l’illa” ha declarat.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha col·laborat activament en aquest procés de recuperació de terres per a l'ús agrícola. En aquest sentit, cal recordar la posada en marxa, el novembre de 2018, de la bassa de reg que, amb un na capacitat de 88.000 m³, permetrà regar 114 hectàrees i donar servei a 69 regants a través de 24 kilòmetres de sistema de reg.