LOGO CAIB
15 maig 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme
Foto de noticia

L'Agència de Turisme patrocina el Festival Posidònia Mallorca 2018

El director gerent de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Jaume Alzamora, juntament amb el director de l'Associació Posidònia Oceànica, Matteo Trivelli, i el Conseller d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, han presentat avui el Festival Posidònia Mallorca 2018, un esdeveniment internacional d'art, medi ambient i turisme sostenible que se celebrarà a Palma entre el 17 i 19 de maig i, la setmana següent, el dissabte 26 de maig tindrà lloc a Deià. És un festival científic i ambiental que oferirà tallers per a nens i adults, activitats culturals, concerts i rutes guiades. L'edició 2018 tornarà a comptar amb el Fòrum de Turisme Sostenible com a activitat destacada.

Jaume Alzamora ha afirmat que aquest tipus d'activitats culturals i divulgatives  estan en línia amb els objectius de l'Agència de Turisme de Balears i ha ressaltat la missió d'aquest Festival que augmenta la consciència social sobre la importància de la posidònia tant entre els residents com entre els visitants i col·laboren en convertir les Illes Balears en una destinació sostenible. Alzamora ha declarat que «els ingressos que es generen amb el turisme s'estan invertint en fer més sostenibles les Illes Balears com a destinació i també el seu territori». L'ATB és el principal patrocinador en el marc de la convocatòria de patrocinis públic-privat i públic-públic que té com a objectiu promoure el turisme fora dels mesos d'estiu. El Festival compta amb el suport del Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Deià i l'Autoritat Portuària.

L'Associació Posidònia Oceànica organitza un any més aquest festival internacional que se celebra des de fa 10 anys a diferents localitats del Mediterrani. Enguany tindrà lloc a Mallorca per quart any consecutiu i girarà al voltant del tema «Mar Mediterrani, patrimoni natural i cultural. Reptes i amenaces de la mar balear». La seva missió ha estat, des dels seus inicis, la conscienciació mediambiental i científica sobre la importància de la sostenibilitat, la protecció dels ecosistemes marins i la posidònia oceànica com a símbol, per a la prosperitat social i la continuació de l'estil de vida Mediterrani.

Les activitats previstes són gratuïtes i estan dirigides a diferents tipus de públics. En el marc del festival destaca la celebració a Palma del Fòrum de Turisme Sostenible que es farà el proper 17 de maig i que portarà a debat les solucions sostenibles per encaminar-nos cap a una nova cultura turística que aposti pel futur de les destinacions mediterrànies. A la taula rodona hi participaran ponents de renom internacional per obrir un espai de debat amb tots els actors d'un sector imprescindible per a l'economia de les nostres illes.

Durant el Fòrum també es presentaran una selecció de vídeos realitzats per estudiants de la Facultat de Turisme de la UIB per a l'estudi "La Mallorca que volem", un projecte d'investigació i experimentació conjunt entre la facultat i l'organització del festival. La segona part del Fòrum serà una dinàmica participativa que tindrà lloc a la Fundació Pilar i Joan Miró el dijous 24 de maig  en la qual el sector nàutic i pesquer, l'administració pública, l'activisme, l'ecologisme i la ciència es donaran cita per trobar solucions a la protecció de la posidònia oceànica.

El programa proposa un seguit d'activitats artístiques, culturals i científiques, exposicions divulgatives, música o performance de teles aèries, entre d'altres. També es podran fer visites a l'històric vaixell La Balear i sortides gratuïtes slow sailing amb els vaixells històrics el Grumet i l'Alzina.

El pintor Albert Pinya és l'autor de la il·lustració del cartell del Festival d'enguany.

Més informació a: http://www.posidoniamallorca.org/es/festival-2018/