LOGO CAIB
Contingut
24 febrer 2020Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat
Foto noticia

Formentera acull un mes d’activitats per celebrar el Dia de les Balears

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, la consellera de Cultura, Susana Labrador i el director general de Relacions Institucionals del Govern, Miquel Àngel Coll, han presentat avui a la seu del Consell de Formentera els actes del Dia de les Illes a Formentera.

Sota el lema «la unió comença amb tu» s’han programat prop de 300 activitats a tot l’arxipèlag que parteixen d’una aposta per la cultura, la història i el patrimoni que comparteixen les quatre illes. Les activitats s’han organitzat a través de convenis amb els consells insulars que permeten a cada institució insular organitzar les activitats més adequades i arrelades al territori.

Pel que fa a Formentera, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha destacat que s’ha organitzat un cartell complet amb activitats esportives, culturals i educatives, però que sobretot tenen en compte les nostres tradicions, com la cantada pagesa que es va celebrar el passat dissabte, o el ball pagès que amenitzarà l’acte institucional del dia de les illes el pròxim 1 de març.

Aquestes són les activitats que la institució insular ha organitzat a Formentera amb motiu de la Diada:

DIJOUS 27 DE FEBRER

XERRADA: 'La qüestió autonòmica balear a la Segona República. Un projecte d'Estatut d'Autonomia per a les Pitiüses', a càrrec de Antonio José Viñaràs, que tindrà lloc a les 20h a la biblioteca Marià  de Sant Francesc.

DIVENDRES 28 DE FEBRER

Concert Dia de les Illes Balears amb Pilar Mena & Bro’s, per part de Formentera, i Ana Martí per part de Mallorca. Aquesta actuació tindrà lloc a les 20h a la Casa del Poble de la Mola, i és un concert que es fa de manera simultània a totes les illes segons ha destacat Coll que ha assegurat que amb actuacions com aquesta es demostra el caràcter transversal i d’intercanvi cultural dels actes.

DISSABTE 29 DE FEBRER

El dissabte se celebra la IX FART – FORMENTERA  ALL ROUND TRAIL. Es tracta d'una cursa de 72,5 quilòmetres que recorre la costa de Formentera amb sortida i arribada al port de la Savina. Tota la informació sobre la prova es pot trobar al web www.elitechip.net on també es poden fer les inscripcions.

DIUMENGE 1 DE MARÇ

El dia de les illes es farà l’acte institucional que comptarà amb un discurs de la presidenta Alejandra Ferrer i estarà amenitzat per la representació de les colles de ball de Formentera Es Xacoters i Es Pastorells. Així mateix es farà una degustació de productes típics de Formentera. L’acte tindrà lloc a les 12.00 h Plaça de la Constitució.

DIUMENGE 8 DE MARÇ

VI Cursa Solidària per a la Dona. La cursa i caminada solidàries tenen un recorregut de 10 i 5 km amb sortida i arribada a la plaça de la Constitució. La inscripció té un 10 € que van destinats a l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) i inclou camiseta de regal. Les inscripcions es poden fer al Poliesportiu Antoni Blanc en l’horari habitual. Aquesta cursa està organitzada entre el Consell de Formentera, l’AECC, Espai Dones i el Grup Esportiu Espalmador.
Aquest mateix dia hi haurà una gran paella popular a partir de les 14 h a l’envelat situat al pàrquing de sa Senieta. El preu del menú serà de 10 € per adults i 5 € per nens que aniran destinats a l’AECC.
 
DISSABTE 14 DE MARÇ

Arriba ara el torn dels espectacles familiars. A les 18h a la Sala de Cultura (Cinema) es representarà “Utopía” de la companyia Clownómadas. És la història d’un pallasso que porta molts anys viatjant pel món, buscant la part més màgica de cada cosa que l’envolta. Un espectacle de clown, multidisciplinari, en el qual gaudirem de música en directe, màgia, malabars, il·lusionisme, i com a plat fort i innovador, la manipulació de fum. Aquest espectacle familiar per a totes les edats té una durada de 50 minuts i un preu de 5 € per infant, mentre que pels adults que els acompanyin l’entrada és gratuïta.

DISSABTE 21 DE MARÇ

El III Festival Folklòric Illa de Formentera tancarà les activitats del cartell de festes del dia de les Illes. El festival tindrà lloc a partir de les 12 h a la Plaça de la Constitució de Sant Francesc i comptarà amb les actuacions del grup de ball Es Xacoters i el grup Es Pastorells de Formentera i com a convidats el “Grupo de Gaitas y baile de concello de abegondo” de A Coruña i el Grup Folklòric “Les Camaraes” de Vinaròs.

Cada any, al voltant del dia 1 de març, s'organitzen  activitats culturals, esportives i gastronòmiques per commemorar l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, proclamat el 1983 i renovat el 2007.

La programació completa es pot consultar a www.diada.caib.es