LOGO CAIB
Contingut
10 juliol 2019Conselleria de Salut i Consum
Foto de noticia

El Servei de Salut condemna enèrgicament l’agressió física que han patit aquesta matinada dos tècnics d’emergències al carrer Eusebi Estada de Palma. Aquests dos professionals varen atendre un home d’entre 35 i 40 anys que estava tirat al carrer per possible intoxicació etílica i amb baix nivell de consciència. En intentar retirar-lo de la via pública, l’home els va increpar i pegar cops.

Els tècnics varen demanar la presència policial i quan la Policia Nacional va arribar l’agressor va ser detingut.

Des del Servei de Salut s’ha activat el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic als professionals involucrats. Els dos tècnics sanitaris varen interposar una denuncia contra l’agressor.

Cal recordar que la reforma del Codi penal del març de 2015 considera autoritat el personal sanitari en cas de rebre una agressió i preveu condemnes de fins a quatre anys.

L’agressió física o la intimidació greu contra professionals sanitaris que exerceixen les seves funcions públiques assistencials són considerades un delicte d’atemptat pels tribunals de justícia, i en aquest sentit s’han dictat sentències amb les quals s’ha castigat els delinqüents amb penes d’un a tres anys de presó.