LOGO CAIB
16 maig 2018Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques
Foto de noticia

Augmenta un 13,8% el Fons de Cooperació Local 2018 per als municipis de Balears

La Comissió mixta Govern-FELIB ha acordat aquest dimecres els criteris bàsics de repartiment del Fons de Cooperació Local 2018 entre els 67 municipis de les Illes Balears. Un Fons que enguany augmenta un 13,8% sobre la quantitat de 2017, 2 milions d’euros més, per una quantitat total de 14.473.471 euros.

La consellera Catalina Cladera i el president de la FELIB Joan Carles Verd han participat a la sessió de la Comissió Mixta. Cladera ha afirmat “el compromís del Govern amb el municipalisme a les Illes” amb una aportació del FCL que “creix” segons l’acord pactat en 2017, i que “aporta nous recursos per a tots els municipis” que es poden beneficiar de les quantitats que hi dedica el Govern.

Cladera ha insistit en la importància del consens en els criteris de repartiment del FCL: “de nou hem tingut en compte la defensa del territori, l’equitat territorial i la solidaritat intermunicipal a l’hora de fer el repartiment del Fons”. D’aquesta manera el Fons es desglossa en una sèrie de criteris que tenen en compte població, solidaritat, ajuntaments amb població inferior a 25.000, 15.000,  7.500 i 3.000 habitants, per insularitat i doble insularitat, per protecció del territori, per pertànyer a la Serra de Tramuntana, per protecció del litoral, i per mínim garantit.

Els 2 M€ que s’incorporen en aquest FCL van a parar linealment als 51 municipis que no es beneficien directament dels criteris de repartiment per tenir part del municipi inclòs dins de la Serra de Tramuntana, per defensa del litoral o per defensa de l’entorn natural.

L’augment respon a l’acord signat per la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques i la FELIB l’any passat, per la posada en marca d’un pla progressiu d’increment dels recursos del Fons de Cooperació Local en tres anys. Si en 2017 l’increment del Fons fou de 0,5 milions d’euros, enguany la pujada és de 2 milions d’euros, el mateix increment que també s’aplicarà en el FCL de 2019 i en el 2020. En total es tracta d’un augment de 6 milions d’euros en tres anys que portarà la dotació del FCL fins els 18,5 milions d’euros en 2020.