LOGO CAIB
14 setembre 2018Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat
Foto de noticia

La xarxa de recàrrega del Govern per als vehicles elèctrics permetrà una autonomia suficient per a les dimensions dels espais insulars

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha destacat la millora en l’oferta dels vehicles elèctrics durant la visita a una exposició instal·lada en el Parc de la Mar, amb motiu de l’inici dels actes de la Setmana de la Mobilitat. Han acompanyat al conseller en aquest acte els directors de Mobilititat i Transports, Jaume Mateu; el d’Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard; el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma, Joan Ferrer, i la directora general d’aquest departament, Patrícia López.
 
Marc Pons ha indicat que “els fabricants posen en el mercat de cada vegada productes més competitius amb preus cada més reduïts i amb autonomies més grans”. Pons ha afegit que aquests vehicles donen resposta a una autonomia suficient i adequada a les dimensions dels espais insulars. “Això va acompanyat d’una adequada xarxa de punts de recàrrega, que garanteix que el desplegament del vehicle elèctric es pot fer amb molta facilitat a les Illes Balears”.
 
El conseller Pons ha assenyalat que ara per ara, Balears compta amb més de 300 punts de recàrrega a totes les Illes i que estan en exposició pública els nous plecs de condicions d’una inversió de 10 milions d’euros per a punts de recàrrega ultrarràpida, que s’instal·laran en tots els municipis de Balears.

Pons ha ressaltat la ferma aposta del Govern per l'electrificació en el camp de la mobilitat, tant en el terreny ferroviari, quan està a punt de concloure l'electrificació total de la xarxa ferroviària, com en les carreteres de les Illes
 
Setmana de la Mobilitat
 
La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat a través del Consorci de Transports de Mallorca celebra un any més la Setmana Europea de la Mobilitat amb diferents iniciatives adreçades al ciutadà.
 
Enguany el lema de la SEM és Combina i Mou-te, amb l’objectiu d’animar a l’usuari a explorar diferents opcions de transport per a desplaçar-se d’un lloc a un altre. Ser usuari d’un transport intermodal té importants avantatges per a la salut, el medi ambient i també suposa un estalvi econòmic. Per exemple, es pot començar un trajecte en bus o en tren i acabar-lo a peu o en bicicleta.
 
Sorteig Combina el TIB
 
Amb la finalitat de promoure la intermodalitat, durant tota la setmana, els usuaris poden participar en el sorteig Combina el TIB, en el qual sumar mitjans de transport, té premi. Movent-se en bus, tren, metro o bici sortiran guanyant en salut, en doblers i a més, aquests dies, també amb premis.
 
Les persones que vulguin participar-hi s’han de fotografiar en dos mitjans de transport i publicar les fotos a Twitter amb el hashtag #CombinaTIB. Un dels mitjans de transport ha de ser del TIB, sigui bus, tren, metro o la bicicleta pública Mou-te bé. Ho poden fer des del diumenge 16 fins al dissabte 22, ambdós inclosos i entraran en el sorteig d’aquests premis: una bicicleta, una polsera d’activitat, dues càrregues de T20 i dues de T40.
 
Les bases del sorteig es poden consultar al web www.tib.org
 
Altres activitats
 
Dins la Setmana de la Mobilitat, com cada any, també es premia els usuaris més fidels del transport públic, en un acte que se celebrarà el dimecres 19. El Dia Europeu Sense Cotxes, dissabte 22, el tren, metro i busos llançadora L301, L320, L321, L330-L332, L331, L333, L403, L406a seran gratuïts durant tot el dia. I durant el cap de setmana del 22 i 23 se celebrarà la VII Diada de Modelisme Ferroviari a l’Estació Intermodal, organitzada per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Illes Balears. També hi haurà activitats infantils.