LOGO CAIB
16 maig 2018Conselleria de Salut
Foto de noticia

El Consell de Seguretat Alimentària promou la feina conjunta entre totes les parts

La consellera de Salud, Patricia Gómez, ha presidit aquest dimecres el Consell de Seguretat Alimentària -òrgan de participació en el qual s’integren representants de diverses administracions públiques, patronals i col·legis professionals, i associacions de consumidors i usuaris- que s’ha reunit per tal de tractar de manera participativa i transversal diversos assumptes relacionats amb la normativa autonòmica que està en fase de tramitació o amb la consolidació de la col·laboració entre ajuntaments i el Govern i les patronals.
 
A la reunió, durant la qual s’ha fet un repàs de la situació actual en matèria de seguretat alimentària a les Illes Balears, Gómez ha aprofitat per ressaltar la tasca que duen a terme els professionals del Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública i Participació, i ha destacat l’esforç que fan la immensa majoria dels empresaris del sector de l’alimentació per oferir uns serveis i productes de qualitat i segurs per als consumidors de les Illes Balears.
 
Així mateix, durant l’encontre, s’ha aprovat la modificació del Decret que regula el Consell de Seguretat Alimentària per tal d’incloure-hi la participació de la figura del cap del Servei de Seguretat Alimentària, que havia quedat exclosa durant la legislatura passada, tal com ha explicat la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos.
 
D’altra banda, en relació amb el control dels mercats, Ramos ha donat a conèixer l’esborrany de conveni entre la Conselleria de Salut i la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), i els acords assolits entre la Direcció General de Salut Pública i Participació i la Regidoria de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma.
 
Igualment, s’ha referit, entre d’altres, als continguts del Projecte de decret pel qual es regulen aspectes per a una alimentació saludable en els centres escolars i sanitaris, basats en la dieta mediterrània, i al Projecte de decret sobre el registre autonòmic d’empreses i establiments minoristes del sector alimentari subjectes a control oficial i registres municipals, i la regulació del procediment de comunicació prèvia per a l’inici de l’activitat alimentària.
 
També s’hi ha tractat la concessió de fons europeus per dur a terme el projecte d’investigació “QxQ”, relacionat amb la classificació sanitària dels establiments de menjars preparats.
 
En el seu torn de paraula, el director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard, ha explicat el projecte de la nova Llei agrària.