LOGO CAIB
Contingut
16 maig 2019| <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Una nova app permet fer les cites prèvies del Govern NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Una nova app permet fer les cites prèvies del Govern

Amb aquesta nova eina de comunicació, desenvolupada per la Fundació Bit, s'aporta agilitat i eficiència, evitant que els ciutadans balears tenguin temps d’espera innecessaris
La Fundació Bit ha desenvolupat una aplicació per a mòbil per sol·licitar les cites prèvies als serveis d'IBSALUT, SOIB, IBAVI, Direcció General de Consum i Serveis Socials. D'aquesta manera es milloren els canals de comunicació amb la ciutadania i es facilita l'accés als serveis de l'administració.

Així, els serveis de cita prèvia relacionats amb Salut, Ocupació, Habitatge, Consum i Serveis Socials del Govern de les Illes Balears que fins al moment es podien realitzar mitjançant les corresponents pàgines web i telèfons, ara tenen un tercer canal on fer les reserves.

Es tracta d'una evolució o millora tecnològica dels serveis que presta actualment el Call center de la Fundació Bit, format per un equip de teleoperadores que treballen per atendre les demandes de cita prèvia dels ciutadans.

El gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, remarca que “els darrers mesos s’ha fet feina per a què aquesta app sigui usable però també segura, gràcies a l’ús de la signatura electrónica o sistemes anàlegs”.

En el cas de l'IBSalut, el ciutadà pot demanar, consultar i anul·lar la cita prèvia amb el seu metge de família o infermeria. Per a la resta de serveis l'app només permet la cita prèvia, deixant la consulta i anul·lació de cites per a properes millores de l'aplicació.

Pel que fa als serveis del SOIB, els interessats poden reservar cita prèvia per a demanda d'ocupació, formació o orientació grupal.

Els serveis de cita prèvia de l'IBAVI que es poden reservar mitjançant l'app són els de lloguer i venda d'aparcaments, la línia d’ajuts al lloguer de vivendes propietat de l'IBAVI, informació general, assistència per als llogaters de les vivendes de l’IBAVI, inscripció per al registre de demandants, treballadors socials i al servei d'acompanyament en matèria d'habitatge.

La Direcció General de Consum també té establert un sistema de cita prèvia obligatòria per atendre les persones consumidores i usuàries a les oficines d’atenció i que es pot reservar per telèfon, web i ara per aplicació mòbil.

Les cites prèvies dels serveis de la conselleria de Serveis Socials també poden ser reservats a través de la nova app, permetent a l'usuari escollir el tipus de servei (pensió no contributiva de jubilació/invalidesa, targeta bàsica, dependència, complement de lloguer, termalisme-viatges IMSERSO, discapacitat, família, renda social garantida, certificat bo social).

La nova app de cita prèvia pot ser utilitzada per tots els ciutadans de les Illes Balears i ha estat dissenyada per funcionar tant en dispositius Android com IOS.

El seu desenvolupament ha estat realitzat per l'àrea de Desenvolupament de la Fundació Bit, des d'on s'ha treballat amb altres projectes com l'app de verificació de lloguer turístic o la futura aplicació mòbil de la xarxa MELIB (punts de recàrrega per a vehicles elèctrics).

La nova app suposa una transferència de dades automàtica de sistemes independents que ara s'integren en una sola eina. Precisament, es tracta de la primera integració d'un nou model en què han estat treballant el Centre de Competències en Integració (CCI) de la Fundació Bit i l'Oficina de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (OTIC) de l'IBSalut.

APP Cita:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.fundaciobit.bitcitawebapp
https://itunes.apple.com/us/app/cita-previa-goib/id1460672089