12 setembre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Xarxa Forestal publica l’oferta educativa per al curs 2021/22 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Xarxa Forestal publica l’oferta educativa per al curs 2021/22

S’amplia l’oferta de tallers i s’adeqüen el nombre de participants i el format a la situació sanitària

La Xarxa Forestal, impulsada pel departament de Gestió forestal de la conselleria de Medi Ambient i Territori, ha publicat, aquesta setmana, la Guia 2021-22 d’activitats de sensibilització dirigida a grups escolars. La informació ha estat remesa als centres amb l’objectiu que els que hi estiguin interessats puguin començar a programar-les. Aquestes activitats, no obstant això, també estan obertes a associacions situades a comarques forestals.

L’oferta educativa es basa en tres grans eixos: xerrades, tallers i visites forestals.

Les xerrades duren 50 minuts i poden ser presencials o telemàtiques. N’hi ha set de disponibles, totes elles relacionades amb diferents aspectes (valors i funcions, incendis, erosió, sanitat forestal etc.) i temes forestals d’actualitat. L’objectiu és millorar la relació de les persones amb els boscos i aconseguir una disminució del nombre d’incendis forestals.

Els tallers són activitats de caire pràctic adaptables a les necessitats de cada grup en els quals s’utilitza material procedent de l'àmbit forestal (plantes, troncs, llavors, insectes, terra, substrats, etc.). N’hi ha set de disponibles i, enguany, com a novetat, se’n dedica un als descomponedors del sòl. Enguany, també es poden realitzar de manera telemàtica.

Les visites forestals permeten un contacte directe amb els boscos propers a l’entorn del grup que sol·licita l’activitat i també quan sigui possible, conèixer les bases operatives on hi ha els mitjans d’extinció d’incendis de l’Ibanat (Son Bonet a Mallorca, Sa Coma a Eivissa, o S’Arangí a Menorca). S’ofereixen visites, també, a les finques públiques i al Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR).

Xarxa Forestal pretén fomentar la prevenció d’incendis forestals i sensibilitzar en els valors i la importància dels boscos. Aquestes iniciatives s’impulsen des del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl i de l’Ibanat, amb el suport dels agents de medi ambient, afavorint la transmissió de coneixements i experiències sobre els espais forestals (alzinars, pinars, ullastrars, garrigues, ...) i recolzant iniciatives de defensa del patrimoni forestal.