LOGO CAIB
Contingut
11 març 2019| <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

Viktoria Mullova: “virtuosisme i estil” en el desè concert de temporada de la Simfònica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Viktoria Mullova: “virtuosisme i estil” en el desè concert de temporada de la Simfònica

El desè concert de temporada de l’Orquestra Simfònica Illes Balears comptarà amb la violinista Viktoria Mullova. “Un gran virtuosisme i estil”, “increïble” i “espectacular”  són algunes de moltes crítiques que ha rebut la violinista de Moscou. El dijous 14 de març arriba a Mallorca per interpretar el complex Concert per a violí de J. Sibelius a l’Auditorium de Palma, a les 20:00 h.
 
El Concert per a violí de Sibelius és un dels reptes més importants per a un violinista ja que es caracteritza per una gran complexitat tècnica. És l’única obra per a un instrument que va escriure el compositor finlandès emmarcat dins del Romanticisme nòrdic.
 
A més d’aquesta obra i per completar la programació del desè concert de temporada, la Simfònica interpretarà la Simfonia núm. 4 de F. Schmidt, una de les obres més importants del compositor austríac.
 
Les entrades es poden comprar a través de la pàgina web simfonicadebalears.net.
 
Viktoria Mullova és una de les més grans virtuoses del violí i el seu horitzó musical continua en expansió. Ha viatjat fins als espais del jazz i les músiques del món, treballa de manera habitual amb els conjunts d'època Orchestra of the Age of Enlightenment, Il Giardino Armonico, Accademia Bizantina i Venice Baroque, entre d'altres, i toca amb les principals orquestres i directors internacionals cada temporada. Avui dia és coneguda arreu del món com una violinista excepcional, per la seva versatilitat i integritat musical. Mullova posseeix una curiositat que eixampla contínuament l'abast del seu desenvolupament musical, des del barroc i la clàssica fins a les influències més contemporànies en l'àmbit de la fusió i la música experimental.
 
De la temporada 2018-2019, cal destacar-ne les primícies de l’obra At swim-Two birds, de Dusapin, als Estats Units i al Regne Unit, amb la Seattle Symphony i la London Philharmonic Orchestra; recitals en solitari al Japó, la Xina i el Regne Unit; i les actuacions com a Artist in Focus al Sage Gateshead, en format de recital i concert a través del seu programa “Stradivarius in Rio”.