LOGO CAIB
Contingut
4 desembre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

Una campanya solidària fomenta el reciclatge de vidre en benefici dels bancs d’aliments NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Una campanya solidària fomenta el reciclatge de vidre en benefici dels bancs d’aliments

La conselleria de Medi Ambient i Territori i l’ajuntament de Palma donen suport a la iniciativa d’Ecovidrio

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó; el batle de Palma, José Hila; el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà; i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a les illes Balears, Iván Toldrá, han presentat, aquest divendres, la campanya solidària «Un quilo de vidre per un quilo d’aliments» que té com a objectiu ajudar els més necessitats a la vegada que es promou el reciclatge d’envasos de vidre.

La iniciativa es desenvolupa entre l’1 i el 15 de desembre i consisteix en què Ecovidrio donarà a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments un nombre equivalent de quilos de menjar als quilos de vidre que la ciutadania depositi en els contenidors adequats. A Palma, Ecovidrio ha habilitat 10 contenidors distingits amb la imatge de la campanya en alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat. En total, es repartiran 152 contenidors a 44 municipis de l’Estat.

Sansó ha destacat que «per a nosaltres és important seguir conscienciant la ciutadania, en el marc de la campanya Separar ens Uneix, de la necessitat de gestionar correctament els nostres residus, com els envasos de vidre, i encara més si es fa per una bona causa social»

Segons les darreres dades d’Ecovidrio, a les Illes Balears, el 2019, es van reciclar 47.537 tones d’envasos de vidre, el què suposa que cada resident va reciclar de mitjana 41,4 kgs/hab (31,6 kg/hab si es té en compte la població flotant). A Palma, es van reciclar 9.876 tones, 23,7 kg/hab. Aquestes xifres superen la mitjana estatal que se situa en els 19 kg/hab.

Pel que fa al nombre de contenidors, n’hi ha un per cada 199 habitants de l’arxipèlag, una xifra lleugerament superior a la mitjana estatal que es troba en els 204 habitants per contenidor.