LOGO CAIB
8 de febrer de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Un logotip i una vintena d’activitats commemoren els 30 anys de l’Albufera de Mallorca NNota Informativa

Foto de noticia

Un logotip i una vintena d’activitats commemoren els 30 anys de l’Albufera de Mallorca

El proper 17 de febrer es reconeixerà la feina dels treballadors històrics del parc
Per commemorar la declaració de Parc Natural de l’Albufera de Mallorca, de la qual es van complir 30 anys el passat dia 28 de gener, s’ha creat un logotip que parteix des del 1988 i l’ha dissenyat l'empresa ON ACCENT de la vila de Santa Margalida. En concret han convertit l'au i el sol en un "30" de tal manera que el nombre 3 està representat per la silueta d’un ocell i el 0 el representa el sol; el canyís també és un dels elements presents en la nova imatge.
 
La presentació del logotip ha anat acompanyada d’un seguit d’activitats divulgatives que tindran el seu plat fort dia 17 de febrer i que han estat presentades avui pel conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal al parc natural de Mallorca; el director d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir i el director del Parc, Maties Rebassa, a més d’una representant de l’Associació de fotògrafs de Natura de les Illes Balears i el batle de Sa Pobla Biel Ferragut.
 
A més, a l’acte també s’ha volgut reconèixer el gest de 45 fotògrafs de l’AFONIB  per la seva sessió permanent al Parc de 48 fotografies que han conformat l’exposició “S’Albufera de Mallorca. Paisatge i Biodiversitat”. En aquest sentit, el conseller Vidal ha destacat que aquest gest “ajuda a descobrir els visitants una Albufera plena de vida i de moments màgics i que arriben on l’ull humà no arriba”. Està previst que l’exposició romangui al parc fins a final de maig.
 
Durant el darrer trimestre del 2017 i principi del 2018 ja s’han dut a terme l’exposició al centre d'informació del Parc: "L'Albufera Alcudienca. De Santa Anna a les cases de l’Albufera. D’Espai Inundat a Espai de Serveis Turístics”, de Manuel Espinosa i Francesca Serra; es va celebrar el dia Mundial de les Aus; tallers per a infants i adults; un berenar fotogràfic amb el fotògraf de natura Miquel A. Dora; una exposició al Centre d'Informació del Parc: "Naturals" del fotògraf de Natura Miquel A. Dora, la presentació del IV Plec de Ca s'Artiller a Muro i Sa Pobla: "El conreu de l'arròs i l'explotació de l'Albufera de Muro i Sa Pobla" de Miquel A. Tortell; el taller de cuina “Feim una bona espinagada!”, i un itinerari guiat a peu per s'Albufera coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides.
 
A l’acte, el director d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir ha avançat que el proper 17 de febrer està previst que es faci un reconeixement als treballadors històrics del parc, al març es presentarà un llibre commemoratiu sobre la memòria i paisatge del parc i, ja al mes de maig coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs, es farà una jornada de companyonia i acte d'agraïment als voluntaris que han col·laborat amb el parc.