LOGO CAIB
Contingut
5 març 2020Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

AGENDA BALEAR 2030   Un centenar d’alumnes de les dues «Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu» a les Balears celebren el Dia Internacional de la Dona a la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

AGENDA BALEAR 2030   Un centenar d’alumnes de les dues «Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu» a les Balears celebren el Dia Internacional de la Dona a la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors

La consellera Rosario Sánchez destaca la importància d’integrar la veu dels joves a la Unió Europea davant grans reptes com la igualtat de gènere o el Pacte Verd Europeu

Un centenar d’alumnes del col·legi Sant Bonaventura d’Artà i el centre Sant Josep Obrer de Palma, inscrits al programa educatiu «Escoles ambaixadores del Parlament Europeu», han participat aquest matí a un acte de celebració del Dia de la Dona a la conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, coincidint amb el 25è aniversari de la Declaració de Beijing sobre la igualtat de gènere.

A l’acte, un grup d’alumnes ha interpretat l’himne d’Europa amb flauta dolça, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha donat la benvinguda als alumnes i els ha agraït la seva implicació i voluntat de conèixer els eixos de les polítiques europees i la democràcia parlamentària.

Sánchez ha destacat la importància d’integrar la veu dels joves dins el programa de treball de la Unió Europea amb tots els reptes que té per davant, com són la igualtat de gènere, o el Pacte Verd Europeu que ha presentat la Comissió Europea.

Rosario Sánchez ha remarcat que ‘la defensa de la igualtat entre dones i homes és un compromís ferm de les institucions europees i del Govern’, i ha recordat que la setmana passada el Govern, juntament amb el Centre Balears Europa i l’IBDona, va signar el manifest #DondeEstánEllas. Una iniciativa promoguda per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya, que té com a objectiu visibilitzar la presència de dones expertes en l’espai públic, especialment com a ponents en debats, esdeveniments i en conferències sobre assumptes europeus.

Prèviament, la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors s’ha reunit a la Sala Magna de la conselleria amb una representació d’alumnes i professors, i amb dos representants del Parlament Europeu a Espanya, per a conèixer de primera mà els projectes realitzats pels centres educatius durant tot el curs escolar.

El programa educatiu «Escoles ambaixadores del Parlament Europeu», impulsat per la Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu a Espanya, té com a objectiu apropar la Unió Europea i el Parlament Europeu a alumnes i professors, proporcionant-los un coneixement actiu d’Europa i de les seves institucions, i convertint-los així en ambaixadors de la seu de la democràcia europea. Enguany, hi participen dos centres de les Balears, el col·legi Sant Bonaventura d’Artà i el centre Sant Josep Obrer de Palma.

Els centres inscrits al programa es comprometen a realitzar activitats relacionades amb la Unió Europea durant tot el curs, a celebrar el Dia d’Europa i també a mantenir un punt d’informació actualitzat sobre el Parlament Europeu al seu centre i en un lloc visible per intentar resoldre dubtes que puguin sorgir entre els joves. El programa està destinat a alumnes de secundària, a joves de quart d’ESO, de primer i segon de Batxillerat, i grau mitjà de Formació Professional.