LOGO CAIB
23 de gener de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Tres centres educatius d’Eivissa, guardonats amb els premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible NNota Informativa

Foto de noticia

Tres centres educatius d’Eivissa, guardonats amb els premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible

A l’illa d’Eivissa hi ha l’única escoleta premiada de les Illes Balears
L’IES Algarb, de Sant Josep de sa Talaia, el CEI Ses Païsses, de Sant Antoni de Portmany, i l’IES Santa Maria, d’Eivissa, han estat guardonats amb sengles premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible, que el Govern de les Illes Balears ha atorgat per primera vegada. De fet, a l’illa d’Eivissa hi ha l’única escoleta premiada de les Balears en el marc d’aquests guardons.
 
L’objectiu d’aquests premis és reconèixer públicament les iniciatives exemplars d’educació ambiental per al desenvolupament sostenible duites a terme pels centres educatius de les Illes Balears.
 
En un acte que ha tingut lloc avui al Centre d’Interpretació Es Amunts, a Eivissa, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, juntament amb el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, han lliurat les distincions als centres eivissencs.
 
S’han premiat, d’una banda, els projectes globals que valoren la trajectòria continuada de millora ambiental del centre i la implicació en la millora de l’entorn; de l’altra, també hi ha hagut una categoria específica que s’ha centrat en una actuació destacada o de referència en l’àmbit dels residus, en què s’ha valorat l’aplicació de mesures de reducció, de reutilització i de recollida selectiva al centre.
 
Vidal s’ha mostrat satisfet per l’acollida que han tingut els premis, als quals s’hi han presentat 27 candidatures de totes les illes, 23 en la categoria global i 4 en la categoria específica.
 
Pel que fa a la categoria global, el primer premi, dotat amb 3.000 € per compartir, s’ha atorgat als centres IES Felanitx, IES Manacor i IES Puig de sa Font, de Son Servera. El segon premi, que valora dues trajectòries de referència i està dotat amb 2.000 €, també per compartir, ha estat per al CC Sant Josep Obrer, de Palma, i per a l’IES Algarb, de Sant Josep de sa Talaia. Finalment, el tercer premi, dotat amb 1.000 € per compartir, ha estat per al CEIP Son Juny, de Sant Joan, i per al CEI Ses Païsses, de Sant Antoni de Portmany. En la categoria específica, el primer premi, dotat amb 3.000 €, s’ha concedit a l’IES Felanitx; el segon, dotat amb 2.000 €, a l’IES Santa Maria, d’Eivissa, i el tercer premi, dotat amb 1.000 €, a l’IES Josep Sureda i Blanes, de Palma.
 
Sansó ha subratllat que aquests premis «reforcen el compromís del Govern amb l’educació ambiental en tots els àmbits i a totes les edats, tal com demostra la reobertura del Centre d’Interpretació Es Amunts, de referència a l’illa d’Eivissa».
 
Una quinzena de persones han assistit al lliurament dels premis, que ha acabat amb un berenar i la inauguració de l’hotel d’insectes que s’ha instal·lat al Centre d’Interpretació Es Amunts, amb refugis per a cada insecte i fitxes explicatives, elaborat amb material reutilitzat i que pretén ser un recurs educatiu per complementar el jardí botànic del centre.