13 març 2019 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Tot llest per encetar tres dies de debat i sensibilizació mitjançant el cinema africà NNota Informativa

Tot llest per encetar tres dies de debat i sensibilizació mitjançant el cinema africà

El Festival d’Altres Cinemes, una activitat pública de tres dies organitzada per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació arranca demà 14 de març al CineCiutat. Fins el proper dissabte 16 de març s’han programat projeccions i taules rodones per tal d’apropar a les Illes les múltiples i diverses realitats dels països de l’Àfrica subsahariana i crear una consciència crítica a les Illes capaç d'ensorrar estereotips, estimular la solidaritat i construir millors relacions amb el Sud. Totes les entrades són gratuïtes i es poden adquirir de forma telemàtica a través del portal wegow o bé mitja hora abans de cada projecció a les taquilles de CineCiutat.
 
Amb temàtiques que van del moviment LGTBIQ a Kènia amb la mediàtica pel·lícula Rafiki (2018), de la directora Wanuri Kahiu; o la identitat del migrant retratat al llargmetratge burkinès Wallay (2017), del director Bernie Goldblat o al curt senegalès Dem Dem! (2017), de Christophe Rolin, Marc Recchia i Papi Bouname Lopy; a realitats més cruentes com els conflictes, narrats tant a través de la comèdia sudanesa aKasha (2018), de Hajooj Kuka —que serà estrena nacional—, com al documental congolès Maman Colonelle (2017), de Dieudo Hamadi; el FAC desgranarà diferents gèneres i assumptes per mostrar diversa paleta de realitats que existeixen avui a l’Àfrica Subsahariana. A més, dues taules rodones nodriran els debats: “Construcció de Narratives sobre Àfrica. El poder del canvi dels mitjans”, amb la participació de les periodistes Ángeles Lucas (EL PAÍS) i Beatriz Mesa (COPE), i “Àfrica en Moviment”, amb el també periodista Moha Gerehou (España-Guinea Equatorial), l’africanista congolès Mbuyi Kabunda i l’antropòleg Rafa Crespo Ubero.
 
Avui horabaixa, com a activitat paral·lela, la Universitat de les Illes Balears acull el Seminari Obert “Cinematografies Africanes per entendre el continent veí”, conduit Maria Magdalena Brotons Capó, professora d’Història de l”Art del Departament de Ciències i Teoria de les Arts de la UIB, i en Sebastián Ruiz-Cabrera, programador del Festival d’Altres Cinemes (FAC), que servirà d’avantsala de la mostra.

Més informació i programa complet a www.festivalaltrescinemes.com