LOGO CAIB
Contingut
20 novembre 2019Conselleria de Medi Ambient i Territori

Territori imposa una multa de 82.379 euros per unes obres sense autorització en zona de protecció de servitud de protecció de costes NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Territori imposa una multa de 82.379 euros per unes obres sense autorització en zona de protecció de servitud de protecció de costes

L’infractor ha admès la seva responsabilitat i renuncia a recórrer contra la sanció

La Direcció General de Territori i Paisatge ha imposat a un particular una multa de 82.379,08 euros per la comissió d’una infracció greu de la Llei de costes, que consistia en l’execució d’obres de reforma i ampliació a un habitatge en zona de servitud de protecció de costes, sense autorització ni declaració responsable. L’habitatge està ubicat al terme municipal de Santa Eulària des Riu.

La proposta inicial de sanció ascendia als 137.298,46 euros, però l’infractor s’ha acollit al dret de percebre una reducció del 20 % pel reconeixement de responsabilitat, així com una altra reducció del 20 % per la sol·licitud de pagament voluntari anterior a la resolució del procediment. D’aquesta manera, renuncia a recórrer contra la sanció i, de fet, ja ha abonat la quantitat.

El procediment el va iniciar, el passat dia 30 de juliol, la directora general de Territori i Paisatge, Magdalena Pons, atenent el butlletí de denúncia aixecat pel zelador del Servei de Costes i Litoral d’Eivissa el dia 12 de juny. En la resolució d’inici s’ordenava la paralització immediata de les obres.

Entre les accions sancionades, hi ha l’ampliació en 80,36 m2 de l’habitatge principal de la parcel·la. A més, s’executaven reformes en una superfície de 161 m2. Com a conseqüència d’aquestes reformes, una cotxera preexistent canviava d’ús i es convertia en cuina-menjador. A banda, es reformava integralment un apartament aïllat de 57 m2 i la piscina. També es construïen dues terrasses: una de 68 m2  davant l’apartament, amb demolició prèvia de jardineres, i una altra de 65 m2 davant la nova cuina-menjador.

Totes aquestes accions s’han considerat constitutives d’una infracció greu de la Llei de costes, tipificada en l’article 90.2.g) d’aquesta Llei i en l’article 191.2.g) del Reglament general de costes que tipifiquen «la realització de construccions no autoritzades» en zona de servitud de protecció.