LOGO CAIB
Contingut
6 juliol 2021Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Surten a licitació les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’aparcament de l’Hospital Mateu Orfila NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Surten a licitació les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’aparcament de l’Hospital Mateu Orfila

L’Institut Balear de l’Energia ha iniciat la licitació de les obres d’instal·lació de 976 kWp d’energies renovables sobre l’aparcament de l’Hospital Mateu Orfila de Maó

La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), ha iniciat la licitació de les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’aparcament de l’Hospital Mateu Orfila, que així disposarà d’una potència màxima de 976 quilovats pico (kWp). El preu de licitació és de 1,46 milions d’euros més IVA, i el valor total del contracte és de 1,77 milions d’euros.

Aquesta instal·lació s’ubicarà sobre l’aparcament de 15.000 m2 de l’Hospital i donarà compliment a l’obligació d’instal·lar plaques solars en aparcaments de grans dimensions abans de 2025. Alhora, subministrarà el 20 % de l’electricitat que consumeix l’Hospital i es convertirà així en la instal·lació d’autoconsum de majors dimensions de Menorca.

Amb la licitació de les obres, s’obre un període de 30 dies per a la presentació d’ofertes, a partir del qual s’espera poder adjudicar l’execució d’un dels projectes més singulars de l’IBE durant el 2021. Un cop adjudicat, el període d’execució previst és de 20 setmanes i es preveu que la instal·lació de plaques fotovoltaiques es completi a la primavera del 2022.

L’IBE assumirà el cost del 100 % de la instal·lació i facturarà l’electricitat a l’IBSalut a preu de cost; això permetrà que aquest estalviï en la seva factura elèctrica des del primer moment i sense haver de fer front a la inversió inicial. A més, l’IBE reinvertirà els ingressos en noves inversions en matèria d’eficiència energètica i renovables.

Més informació: https://bit.ly/3wjcV3m