LOGO CAIB
Contingut
4 març 2019| <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

Surt a licitació el projecte del nou CEIP i Escoleta de Sant Ferran a Formentera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Surt a licitació el projecte del nou CEIP i Escoleta de Sant Ferran a Formentera

\ Aquestes infraestructures es faran en col·laboració amb el Consell Insular de Formentera per un import de 6.900.445€ 

\ El nou CEIP de Sant Ferran tendrà dues línies i atendrà a 450 alumnes i, la nova escoleta acollirà a 74 infants

Aquest dilluns s’ha licitat el projecte del nou CEIP i escoleta infantil al nucli de Sant Ferran de Ses Roques, a Formentera. Les obres tenen un pressupost de 6.900.445 euros i un termini d’execució de 14 mesos. Es preveu que al llarg de l’estiu es puguin iniciar les obres.

Actualment el CEIP de Sant Ferran té 284 alumnes i es troba ubicat a un solar que no permet la seva ampliació. Per això es va elaborar un projecte de nou centre, qualificat com a prioritari en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 de la Conselleria.

Un nou centre per 450 alumnes d’educació infantil i Primària

L’avantprojecte del nou col·legi ha estat redactat per l’IBISEC i preveu un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubicarà a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal que comptarà amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys).

L'edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d'accés on s'ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l'escoleta que poden fer-se servir d'aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d'actes vinculades al carrer.

Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s'ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d’aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d'educació infantil i de l'escoleta separa els espais d'esbarjo d'aquests nivells del pati de primària. Aquest porxo fa també d'element de comunicació entre els patis de l'escoleta i d'educació infantil. El gimnàs del CEIP s'ubica al fons d'aquests mòduls.

El centre d'Educació Infantil i Primària (6+12) suposarà una inversió de 5.810.100,06 €, que assumirà la Conselleria d'Educació i Universitat, i l’escola d'Educació Infantil municipal d’1.090.345,31 €, inversió que anirà a càrrec del Consell Insular de Formentera. L'IBISEC  s'encarregarà de la licitació i execució de les obres, que tenen un període d’execució de 14 mesos, una vegada iniciada la construcció.

Aquesta actuació de 6’9 milions d’euros, és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

S’ha sol·licitat el cofinançament d’aquesta actuació per part del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020.

En total, a Eivissa i Formentera s’hauran previst inversions en infraestructures educatives per valor de més de 15 milions d’euros aquesta legislatura. Algunes d’elles ja s’estan fent, com la reforma del Conservatori d’Eivissa i d’altres estan a punt de començar com la del nou CEIP de Sant Josep, a punt de ser adjudicat, o l’ampliació del CEIP Sant Carles, a punt de licitar.
En el marc del Pla d’Infraestructures l’IBISEC ha fet una feina important de redacció de projectes durant tota la legislatura i molts d’ells comencen a ser licitats i adjudicats aquests mesos.