LOGO CAIB
Contingut
23 febrer 2022Conselleria de Medi Ambient i Territori

S’inicien les obres de la seu permanent de l’IBANAT a l’illa d’Eivissa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

S’inicien les obres de la seu permanent de l’IBANAT a l’illa d’Eivissa

La rehabilitació i adequació de l’edifici durarà un any i compta amb un pressupost de 1,4 milions d’euros

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), Joan Ramon, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i el conseller insular de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, han visitat, aquest dimecres, les obres de rehabilitació i adequació de l'edifici 201 del Centre insular de serveis de sa Coma.

La rehabilitació integral de l'edifici ha començat aquest mes de febrer i es preveu que duri un any. Les obres estan valorades en 1.403.636,87 €, dels quals l’IBANAT n’aporta un màxim de 897.586,87 €. En acabar la rehabilitació integral del pavelló número 201, l’empresa pública comptarà amb unes instal·lacions fixes per tenir-hi, de forma permanent, una seu a l’illa. Aquestes instal·lacions ocupen una superfície total de 928 m2 distribuïts en planta baixa i primer pis, de 464 m2 cadascuna.

Mir ha mostrat la seva satisfacció davant l’inici de les obres «d’un projecte cabdal que dona solució a una reivindicació històrica: unes instal·lacions fixes a l’illa d’Eivissa perquè el personal compti amb unes infraestructures ben dotades que permetin seguir amb l’excel·lent tasca de gestió forestal i prevenció i extinció d’incendis forestals i poder garantir alhora un servei òptim a la ciutadania».

Per la seva banda, Marí ha assegurat que «la feina de l'IBANAT a Eivissa és necessària i positiva, com ho és l'absoluta i constant coordinació d'aquest cos autonòmic amb el nostre servei insular d'extinció d'incendis». «Fruit d'aquest convenciment, el Consell aporta, a més del sòl i l'edifici que ara es transforma, 500.000 € i la feina administrativa necessària perquè aquestes feines siguin una realitat, i l'IBANAT tengui a Eivissa unes instal·lacions dignes i modernes», ha afegit el president del Consell.

En previsió que les tasques continuïn durant la campanya d’alt risc d’incendis forestals, l’IBANAT ha llogat uns mòduls prefabricats per al personal, que també utilitzarà un espai cedit per l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) per a les feines d’oficina.

Actualment, l’IBANAT ja ocupa part de les instal·lacions de l’antic quarter en virtut d’una concessió demanial atorgada pel Consell Insular el 2018 com a resposta a la sol·licitud de l’empresa pública per a la concessió per a l’ús de tres pavellons i l’heliport (situat al pati número 3) de les instal·lacions per poder fixar de manera permanent la seva seu a l’illa, així com albergar-hi serveis i activitats complementàries tant de l’IBANAT com de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.