LOGO CAIB
Contingut
9 desembre 2019Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

S’aprova la creació de l’Observatori del Joc en Línia per abordar les addiccions a aquesta modalitat de joc NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

S’aprova la creació de l’Observatori del Joc en Línia per abordar les addiccions a aquesta modalitat de joc

/ La Direcció General d’Innovació serà l’encarregada de dirigir aquest nou òrgan  

/ L’Observatori del Joc en Línia és una iniciativa capdavantera a Espanya per analitzar i revertir l’impacte del joc en línia

La Comissió Tècnica encarregada de la constitució de l’Observatori del Joc en Línia, del Videojoc i d’Addiccions Derivades ha estat formada per la Direcció General de Salut Pública, la Direcció General d’Innovació, la Universitat de les Illes Balears, l’Associació Juguesca i l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (Fundació Bit). A més, també hi han participat representants de Projecte Home i del Pla d’Addiccions i Drogodependència de les Illes Balears.

El nou Observatori del Joc en Línia és una iniciativa capdavantera a Espanya i estarà dirigit per la Direcció General d’Innovació.

L’acord de creació de l’Observatori estableix que aquest nou òrgan funcioni amb els recursos propis de la Comunitat Autònoma. Això vol dir que no suposarà cap cost addicional per als comptes públics. En tot cas, i quan faci falta, serà la direcció general del Govern de les Illes Balears que tengui la competència de regulador del joc, en aquest cas, la Direcció General de Comerç, l’encarregada de fixar un pressupost d’acord amb les inversions que es prevegin per any o per actuació.

Objectiu: anàlisi i prevenció del joc en línia

L’objectiu de l’Observatori del Joc en Línia és cercar, desenvolupar, publicar i distribuir informació referent a les noves modalitats de jocs d’atzar, joc amb doblers i/o semblants, que puguin generar comportaments addictius, compulsius o patològics. Aquesta informació s’adreçarà, principalment, a administracions públiques reguladores del joc, això és, el Govern central, l’autonòmic, els ajuntaments, els serveis d’inspecció o els cossos de seguretat, però també a altres administracions implicades, professionals i a l’opinió pública.

L’Observatori del Joc en Línia informarà sobre els trastorns i comportaments addictius, compulsius o patològics, i també sobre la seva prevenció, afectacions i tractaments. Per això, posarà en marxa campanyes informatives periòdiques i publicarà una memòria anual en què es reculli tota l’activitat realitzada per l’Observatori durant l’exercici corresponent. 

A més, el nou Observatori del Joc en Línia tindrà una pàgina web pròpia: www.ojo.cat.