LOGO CAIB
Contingut
24 maig 2019| <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Consell de Govern: LES RESERVES MARINES PITIÜSES TRIPLIQUEN EL NOMBRE DE VIGILANTS GRÀCIES A L’IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: LES RESERVES MARINES PITIÜSES TRIPLIQUEN EL NOMBRE DE VIGILANTS GRÀCIES A L’IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE

\ El nou contracte preveu quatre noves contractacions, que se sumaran a les dues places ja existents
\ El servei de seguiment i control de les reserves marines inclou el recompte d’espècies a les zones protegides

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a encarregar, per un import de 647.294,96 €, el servei per al seguiment i control de les reserves marines d’Eivissa i Formentera. L’empresa TRAGSATEC serà l’encarregada de dur a terme el servei com a mitjà propi i instrumental de l’Administració.

El nou contracte té en compte la recent declaració de dues noves reserves marines a les Pitiüses: la de Punta de sa Creu, a Formentera, i la de Tagomago, a Eivissa. És per això que es preveu que el nombre de vigilants passi dels dos que hi ha actualment a sis. 

Aquestes quatre incorporacions es distribuiran de la manera següent: tres actuaran prioritàriament a la reserva de Tagomago i el quart reforçarà l’equip que vigila les reserves des Freus i la de Punta de sa Creu. Amb tot, en qualsevol moment, i en funció de les necessitats de servei, podran ser destinats a qualsevol de les tres reserves marines de les Pitiüses. 

A banda de les tasques de vigilància i control, els sis vigilants col·laboraran en les tasques d’inspecció pesquera.

El contracte inclou, a més, el control de l’estat de les reserves marines. Així, enguany es farà un primer mostreig del nombre i la mida de les espècies, que es completarà el 2021. Aquests estudis són imprescindibles per conèixer l’estat de les reserves. D’aquesta manera, gràcies a aquest seguiment s’ha pogut constatar que a la part integral de la reserva des Freus d’Eivissa i Formentera s’ha multiplicat per vuit el nombre de biomassa d’ençà que fou declarada reserva, fa 20 anys.

El servei es nodrirà amb doblers procedents del projecte «Programa de reserves marines de les Illes Balears», finançat per l’impost de turisme sostenible. El projecte preveu l’adquisició d’una barca més per a Eivissa, un vehicle tot terreny per a Formentera i equipament tècnic divers.

Cal recordar que, el desembre de 2018, la Direcció General de Pesca i Medi Marí ja va adquirir cinc embarcacions noves per a les reserves marines de les Illes Balears. D’aquestes, una tindrà la base a Formentera i controlarà la Reserva Marina de Punta de sa Creu i la part de ponent de la Reserva Marina des Freus.