LOGO CAIB
Contingut
9 maig 2022Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

CONSELL DE GOVERN: SUBVENCIÓ AL COL·LEGI OFICIAL DE PSICOLOGIA DE LES ILLES BALEARS PER DONAR SUPORT PSICOLÒGIC A PERSONES EN SITUACIÓ D’EMERGÈNCIA CConsell de Govern

Foto de noticia

CONSELL DE GOVERN: SUBVENCIÓ AL COL·LEGI OFICIAL DE PSICOLOGIA DE LES ILLES BALEARS PER DONAR SUPORT PSICOLÒGIC A PERSONES EN SITUACIÓ D’EMERGÈNCIA

\ Es destinaran 324.775 € per als pròxims dos anys
\ El 2021, el COPIB va fer 186 intervencions activades per Emergències


El Consell de Govern ha aprovat l’autorització prèvia per a la concessió d’una subvenció directa al Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) per al projecte de suport psicològic que presta a les persones en situació d’emergència.

L’ajut és per al període comprès entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023, per un import total de 324.775 €.

I és que la funció dels equips d’intervenció psicològica destinats a atendre les víctimes i els seus familiars en cas d’emergència o catàstrofe és bàsica per mitigar les conseqüències del succés, no només en els casos dels afectats directament, sinó també com a suport per minvar els nivells d’estrès de les persones que intervenen en l’emergència. L’objectiu és evitar que les persones involucrades pateixin conseqüències addicionals a les del mateix esdeveniment, producte d’un mal maneig en alguna etapa de la intervenció o de la resolució.

Es tracta d’un servei d’assistència psicològica que dona suport les 24 hores en l’àmbit de les quatre illes i està format per un total de 40 professionals especialitzats en psicologia de les emergències. Poden ser activats pel departament d’Emergències 112 del Govern en les situacions següents:

- Accident de trànsit.
- Accidents en què hi ha menors implicats.
- Accidents nàutics. Ofegats.
- Situacions d’explosió, incendis i fenòmens meteorològics adversos.
- Intents de suïcidi.
- Suïcidis consumats.
- Segrests - retencions.
- Comunicació a menors de la mort dels seus progenitors.
- Malalts mentals.

- Atenció especial a les persones que presentin conductes autolesives o agressives.
- Assassinats-homicidis.
- Situacions de gran impacte social.

Cal destacar que l’any 2021 el COPIB va intervenir en un total de 186 ocasions (133 a Mallorca, 15 a Menorca, 33 a Eivissa i 5 a Formentera), principalment per intents autolítics i suïcidis consumats, i per comunicar defuncions i donar suport en el dol als familiars.