LOGO CAIB
Contingut
21 setembre 2018| <9ªL> Conselleria de Salut

Consell de Govern: S’AUTORITZA LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE MANTENIMENT TECNOLÒGIC INTEGRAL DE L’HOSPITAL UNIVERSITARI SON ESPASES CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: S’AUTORITZA LA CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE MANTENIMENT TECNOLÒGIC INTEGRAL DE L’HOSPITAL UNIVERSITARI SON ESPASES

\ Amb un pressupost de 9 milions d’euros, forma part de la segona fase del Pla de Renovació Tecnològica del Servei de Salut i millorarà l’assistència sanitària als pacients
\ La primera fase es va iniciar amb la renovació integral de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, el tomògraf computat de Formentera i el servei de ressonància magnètica de l’Hospital de Manacor

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació del manteniment tecnològic integral de l’Hospital Universitari Son Espases i dels centres que en depenen (Hospital General, Hospital Psiquiàtric, Hospital Verge de la Salut i Ambulatori del Carme) amb un pressupost de 9 milions d’euros.
 
Son Espases és el centre de referència de les Illes Balears i l’únic que disposa d’equipaments específics per a determinats tractaments i procediments diagnòstics. La consolidació del manteniment tecnològic prevista permet assegurar una assistència sanitària de més qualitat als pacients que requereixin determinades prestacions:
–          El monitoratge per mesurar de manera puntual o contínua diferents variables (freqüència cardíaca, tensió arterial…) o registres funcionals (electrocardiografia, electroencefalografia…).
–          La ventilació i l’assistència en unitats de cures crítiques, en el Bloc Quirúrgic, a Urgències o a les incubadores.
–          La cirurgia amb equipament propi de l’àrea quirúrgica (electrobisturís, equips d’electromedicina específica, microscopis quirúrgics…).
–          La cirurgia laparoscòpica en el Bloc Quirúrgic, a Cirurgia Major Ambulatòria o a la Unitat de Reproducció Humana.
–          L’equipament fix de les sales de cures crítiques i especials.
 
Aquesta consolidació del manteniment tecnològic forma part de la segona fase del Pla de Renovació Tecnològica del Servei de Salut, que es va iniciar amb diferents actuacions a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, a l’Hospital de Manacor i a l’Hospital de Formentera. Concretament, a Son Llàtzer s’ha renovat gairebé el 70 % dels equips fent-hi una inversió de 12 milions d’euros: entre les accions que s’hi han duit a terme destaquen l’actualització de la ressonància magnètica, la tomografia computada, la sala de radiologia digital, els ecògrafs i l’equipament d’anestèsia. A l’Hospital de Manacor ja han començat les obres per posar en servei la prestació de ressonància magnètica, amb una inversió d’1,3 milions d’euros, i a l’Hospital de Formentera des del mes de juny ja funciona el nou tomògraf computat, que ha costat 321.860 €. D’altra banda, per al mes que ve està previst que comenci una tercera fase de renovació tecnològica.