LOGO CAIB
Contingut
20 setembre 2021Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

CONSELL DE GOVERN: S'AMPLIA EN 2 MILIONS D’EUROS EL PROGRAMA DE FOMENT D’OCUPACIÓ SOIB DONA 2021 CConsell de Govern

Foto de noticia

CONSELL DE GOVERN: S'AMPLIA EN 2 MILIONS D’EUROS EL PROGRAMA DE FOMENT D’OCUPACIÓ SOIB DONA 2021

\ L’objectiu és atendre l’elevada demanda de peticions i facilitar la contractació de més dones víctimes de violència masclista
\ Aquesta tercera convocatòria beneficiarà prop de 400 dones, que tindran assegurat un contracte de feina durant un any


El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball a disposar de 2.000.000 € per ampliar el finançament de la convocatòria d’ajuts SOIB Dona 2021 amb fons provinents de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals que es tramitaran a través del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

El programa, pioner a tot l’Estat, tenia un crèdit inicial de 6.350.000 €, i ara s’ha aprovat dotar-lo de més pressupost i assegurar així que les dones víctimes de violència masclista accedeixin a un lloc de treball que els permeti independitzar-se econòmicament i empoderar-se.

En el conjunt de 2021, el programa SOIB Dona disposarà de 8.350.000 €, dels quals 1.350.000 provenen dels fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere (Ministeri d’Igualtat), 3 milions de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals (Ministeri de Treball i Economia Social), i 4 del Fons Social Europeu, Programa Operatiu 2014-2020.

Amb aquesta convocatòria de subvencions, el SOIB finança la contractació de dones per un període d’un any, mentre segueixen, alhora, un procés d'orientació específic. Aquestes dones seran contractades per entitats locals, entitats sense ànim de lucre, entitats del sector públic instrumental de la CAIB, i associacions empresarials i sindicals.

Davant les repercussions econòmiques i socials produïdes per la COVID-19, aquesta iniciativa de foment de la contractació pública reforça el sistema de protecció i les possibilitats d’una posterior inserció laboral estable de les dones víctimes de violència masclista, de manera que, amb el crèdit assignat, s’ha previst arribar a prop de 400 beneficiàries, 100 més que la previsió inicial.

El termini de presentació de sol·licituds de subvenció es mantindrà obert fins al 30 de setembre. Fins a aquesta data, les entitats poden presentar sol·licituds d’ajut juntament amb un projecte personalitzat i adequat al perfil professional de la dona que s’hagi de contractar.

Del programa SOIB Dona 2020-2021, que encara es troba en execució, se n’han beneficiat 81 dones, i hi han participat 24 entitats. Per illes, la distribució és la següent:
•    a Mallorca 61 beneficiàries;
•    a Menorca 12, i
•    a Eivissa-Formentera 8.

Des de la seva implantació el 2018, aquest programa ha facilitat dotze mesos de feina a prop de 580 dones en entitats de totes les Balears.