LOGO CAIB
Contingut
2 novembre 2018| <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Consell de Govern: PRIMERA CONCERTACIÓ, PER QUATRE ANYS, DEL SERVEI OCUPACIONAL DE SALUT MENTAL CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: PRIMERA CONCERTACIÓ, PER QUATRE ANYS, DEL SERVEI OCUPACIONAL DE SALUT MENTAL

\ La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destina 4,5 milions d’euros a finançar més de 200 places en centres ocupacionals
\ Es garanteix la concertació social fins a l’any 2021 amb entitats del tercer sector d’un servei que fins aquesta legislatura depenia de subvencions anuals

Avui matí, el Consell de Govern ha acordat autoritzar la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a convocar el primer concert social de serveis ocupacionals per a persones amb discapacitat associada a un diagnòstic de salut mental, per als anys 2019-2021. Això suposa concertar per un període de quatre anys amb entitats del tercer sector un servei que fins aquesta legislatura depenia de subvencions anuals, fet que garanteix el manteniment del servei i aporta estabilitat tant a les entitats com als usuaris del servei. L’any passat, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació va concertar per primera vegada el servei, per un període d’un any. Acabat aquest termini, es concerta per quatre anys i s’amplia en 20 el nombre de places.
 
En total, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 4,5 milions d’euros a finançar 201 places en centres ocupacionals per a persones amb diagnòstic de salut mental per al període 2019-2021. Les places a concertar, gestionades per entitats socials de les Illes Balears, són les següents:
 
  • Gira-Sol: 75 places.
  • S’Estel de Llevant: passa de 44 a 64 places (+ 20).
  • Es Garrover: 45 places.
  • Fundació Deixalles: 17 places.
 
La concertació d’aquest servei implica incorporar les 201 places a la Xarxa Pública de Serveis Socials i, per tant, tant la valoració com la derivació per accedir-hi es gestionaran des de l’Administració pública (en aquest cas, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació).
 
El concert social del servei ocupacional per a persones amb diagnòstic de salut mental és un projecte cofinançat pel Fons Social Europeu, inclòs en el Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Balears 2014-2020.