LOGO CAIB
Contingut
28 setembre 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: LA INCIDÈNCIA DE LA COVID-19 ES MANTÉ BAIXA ALS CENTRES EDUCATIUS DE LES ILLES BALEARS CConsell de Govern

Foto de noticia

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: LA INCIDÈNCIA DE LA COVID-19 ES MANTÉ BAIXA ALS CENTRES EDUCATIUS DE LES ILLES BALEARS

/ La portaveu del Govern ha informat sobre les dades relatives a la setmana del 19 al 25 de setembre

/ Un total de 9 docents i 123 alumnes han donat positiu i més del 80% dels estudis de contacte són negatius

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha informat durant la compareixença posterior al Consell de Govern sobre les dades d’incidència de la Covid-19 als centres educatius de les Illes Balears relatives a la setmana anterior, del 19 al 25 de setembre, i d’acord amb la informació que s'ha recollit per part dels centres educatius i de la unitat específica de salut, EDUCOVID, destinada a seguir la Covid en els centres educatius de les Illes.

Durant la setmana passada, un total de 9 docents han donat positiu en una prova PCR a les Balears, dels quals 7 en centres de Mallorca i 2 en centres d'Eivissa. Això suposa el 0,05% dels 16.340 docents que hi ha als centres educatius de les Illes Balears. Aquesta dada significa una davallada respecte de la setmana anterior, quan 35 docents donaren positiu. D’altra banda, el nombre de docents que actualment està en quarantena és de 42, dels quals 36 a Mallorca i 6 a Eivissa.

Pel que fa a l'alumnat, un total de 123 alumnes han donat positiu, xifra que suposa el 0,07% d’alumnes, mentre que la setmana anterior donaren positiu 160. Per illes, d'aquests 123 positius, 98 han estat a Mallorca, 24 a Eivissa i 1 a Formentera, mentre que a Menorca no s'ha registrat cap positiu.

En aquestes dades es registra una davallada a Mallorca, on la setmana passada hi va haver 154 positius, i a Menorca, on la setmana passada n'hi va haver 2. En canvi, es registra un augment a Eivissa, on es passa de 4 a 24 positius, i un augment a Formentera, on es passa de 0 a 1. D’altra banda, s'han posat en quarantena 221 alumnes la setmana passada, dels quals 192 a Mallorca, 28 a Eivissa, 1 a Formentera i cap a Menorca.

Pel que fa als grups en quarantena, s’estima que la setmana passada 34 grups es varen posar en quarantena, mentre que l’anterior havien estat 54. D'aquests 34, 26 són a Mallorca i 8 a Eivissa. Actualment, per tant, s’estima que hi ha 64 grups en quarantena activa, una xifra que inclou els 34 de la setmana passada i els grups que continuen en quarantena que s'hi havien posat en els 10 dies anteriors. Això suposa el 0,91% del total de grups de Balears.

Quant a la proporció d’estudis de contacte que donen negatiu, aquesta setmana passada torna a ser de més del 80%, amb un lleuger augment respecte de la setmana anterior.

Dades acumulades i cribratges
Pel que fa als casos acumulats, amb dades de la Conselleria de Salut, des que va començar el curs, hi ha hagut 433 casos positius d’infants i joves d'entre 0 i 18 anys. Per illes, 396 casos s'han donat a Mallorca, 3 a Menorca, 75 a Eivissa i 1 a Formentera. A més, a dia d'avui no hi ha cap nin hospitalitzat en els hospitals de les Illes Balears a causa del coronavirus.

Pel que fa als cribratges, s'han cribrat 1.804 alumnes i 79 professors de 62 centres educatius. D'aquests cribratges, 19 proves han donat positiu, mentre que més de 1.700 han donat negatiu. La resta està pendent de resultat.

Tal com ha indicat la portaveu, aquestes mostren que a dia d'avui pràcticament no hi ha transmissió dins els centres, que els protocols funcionen i que, en general, la incidència de la pandèmia als centres escolars de les Illes Balears de moment és baixa.

Tot i això, ha insistit en la necessitat d’actuar amb prudència i precaució, i, en nom del Govern, ha agraït a docents, alumnat i famílies la seva actuació responsable i empàtica cap a la resta de la població.

Cal tenir en compte que la incorporació enguany ha estat esglaonada i que divendres passat ja s'havien incorporat un total de 154.966 alumnes. Queden per incorporar-se encara l'alumnat dels estudis superiors artístics i el de Formació Professional. Quan aquests s'hagin incorporat, el total d'alumnat serà de 170.369 alumnes.