LOGO CAIB
Contingut
22 novembre 2019Conselleria de Salut i Consum

Consell de Govern: EL SERVEI DE SALUT CONTRACTARÁ EL SERVEI DE MANTENIMENT DE L’ANELL RADIOLÒGIC PER 6,4 MILIONS D’EUROS CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: EL SERVEI DE SALUT CONTRACTARÁ EL SERVEI DE MANTENIMENT DE L’ANELL RADIOLÒGIC PER 6,4 MILIONS D’EUROS

\ L’anell radiològic és la xarxa que uneix tots els serveis de radiologia dels hospitals públics de les Illes Balears              
\ Aquesta unificació implica equitat en els recursos per part dels clínics en l’ús de     la teleradiologia


El Consell de Govern ha autoritzat al Servei de Salut la contractació del servei de manteniment de l’anell radiològic, xarxa que uneix tots els serveis de radiologia dels hospitals públics de les Illes Balears, per un valor de 6.412.622,72 euros i un total de cinc anualitats, fins al 2024.

El Servei de Salut va posar en marxa enguany l’anell radiològic, projecte pioner a l’Estat que vincula tots els serveis de radiologia dels hospitals i centres de salut de manera que qualsevol facultatiu, hospitalari o d’atenció primària, pot veure les proves radiològiques realitzades a un pacient, independentment de l’hospital en què s’hagin fet. Aquesta unificació implica equitat en els recursos per part dels clínics en l'ús de la teleradiologia.

Aquesta unificació permetrà al pacient no ser sobreexposat a radiacions innecessàries i ajudarà els professionals, en el cas d’un pacient urgent d’una altra illa, a poder veure les proves radiològiques abans que hi arribi.

Els serveis de radiologia dels hospitals necessiten un sistema d’informació únic corporatiu per a tota la comunitat, per tant, és imprescindible iniciar un nou procediment per contractar el manteniment del programari de radiologia en xarxa del Servei de Salut i subministrament de llicències —en el marc de la contractació pública.

Per això, és necessari que els serveis de radiologia puguin continuar la seva tasca diària d’exploracions radiològiques, de medicina nuclear i de diagnòstic, emprant les eines de treball per a la gestió de la informació del pacient de manera digital. Aquestes eines es basen en la solució del programari Centricity RIS i Centricity PACS Diagnostic. Centricity RIS i Centricity PACS Diagnostic són els sistemes d’informació clínica dels serveis de radiologia implantats en tots el hospitals del Servei per visualitzar imatges i diagnosticar de manera digital.