LOGO CAIB
13 juliol 2018 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Consell de Govern: EL NOU PROGRAMA D’OCUPACIÓ SOIB FORMACIÓ AMB COMPROMÍS DE CONTRACTACIÓ COMPTARÀ AMB 750.000 € CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: EL NOU PROGRAMA D’OCUPACIÓ SOIB FORMACIÓ AMB COMPROMÍS DE CONTRACTACIÓ COMPTARÀ AMB 750.000 €

En seran beneficiàries empreses i entitats que duguin a terme cursos en què hi hagi el compromís de contractar una part dels alumnes
El nou programa possibilitarà la creació de 375 llocs de treball vinculats a la formació rebuda, mitjançant un contracte de feina

El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, una inversió de 750.000 € per finançar el nou Programa SOIB Formació amb Compromís de Contractació, que serà convocat al setembre, promogut pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB). Aquesta convocatòria permetrà la inserció laboral de 375 persones demandants d’ocupació desocupades i registrades en el SOIB.
 
Aquest Programa, inclòs en el Pla Anual de Política d’Ocupació 2018, obre una línia que preveu subvencions per a empreses amb centres de treball ubicats a la comunitat autònoma o per a entitats de formació acreditades, per tal de dur a terme cursos en què hi hagi el compromís de contractar una part dels alumnes durant un període mínim exigit. La contractació ha de suposar un augment de la plantilla real de l’empresa.
 
Una de les novetats d’aquesta convocatòria és que el període de sol·licitud estarà obert i, així, es possibilitarà que el SOIB doni resposta a les empreses quan es produeixi la seva demanda.
 
Compromís de contractació
 
Entre els principals objectius de la convocatòria hi ha el de donar resposta a les empreses que volen incrementar les seves plantilles i que no troben persones qualificades per cobrir aquesta demanda. Amb aquest objectiu, el SOIB finançarà la formació de les persones desocupades que es qualificaran per a aquesta ocupació i, a canvi, les empreses es comprometen a contractar una part d’aquestes persones. Així, el SOIB aconsegueix el doble objectiu de millorar les aptituds i les competències professionals de les persones demandants d’ocupació registrades en el Servei i, a la vegada, de facilitar-ne la inserció laboral mitjançant una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball.
 
Les entitats beneficiàries hauran de contractar almenys un 60 % dels alumnes, els quals hauran de complir la doble condició d’haver assistit a un mínim del 75 % de l’acció formativa i haver obtingut la qualificació d’apte. A més, les persones contractades hauran de cobrir un lloc de treball vinculat de manera inequívoca a la formació rebuda, mitjançant un contracte indefinit o com a mínim de 6 mesos a jornada completa. Si la jornada és a temps parcial, la duració del contracte serà de 9 mesos.
 
Les accions formatives incloses en aquesta convocatòria són les que condueixen a l’obtenció d’un certificat de professionalitat, així com especialitats formatives. La formació s’impartirà en la modalitat presencial, amb un nombre màxim de 25 alumnes per acció formativa.