LOGO CAIB
Contingut
25 gener 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

Consell de Govern: EL GOVERN APROVA L’ADQUISICIÓ D’EQUIPS DE DIAGNÒSTIC PER LA IMATGE A SON ESPASES, MANACOR I ATENCIÓ PRIMÀRIA DE MALLORCA CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: EL GOVERN APROVA L’ADQUISICIÓ D’EQUIPS DE DIAGNÒSTIC PER LA IMATGE A SON ESPASES, MANACOR I ATENCIÓ PRIMÀRIA DE MALLORCA


\ Són ecocardiògrafs, ecògrafs, equips de raigs X i arcs quirúrgics
\ El pressupost de licitació del contracte supera els 5,1 milions d’euros


El Consell de Govern ha aprovat la contractació de subministrament d’equips de diagnòstic per la imatge a l’Hospital Universitari Son Espases, l’Hospital de Manacor i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca. Es tracta d’ecocardiògrafs, ecògrafs, equips de raigs X i arcs quirúrgics. El pressupost de licitació és de 5.132.917,49 M €.

La integració d’un equipament suficient d’ecògrafs en els centres hospitalaris —i el seu manteniment— esdevé un aspecte estratègic, ja que l’ecografia ha estat objecte d’una evolució important en els darrers anys. El disseny d’equips més reduïts, però no menys eficaços, permet estudiar més estructures i abastar més especialitats. A més, també és necessari renovar part de l’equipament actual, per evitar l’obsolescència, adaptar-se a les eficaces innovacions tecnològiques i optimitzar l’ús de l’ecografia, per aconseguir un diagnòstic de la patologia del pacient millor i més ràpid.

En el cas de l’Hospital Universitari Son Espases, es renoven dos equips d’ecocardiografia i part dels ecògrafs, que són necessaris per dur a terme una activitat que arriba a prop de 24.400 exploracions anuals. Es renoven els equips dels serveis de Pneumologia, Nefrologia, Neurologia, Endocrinologia, Cirurgia Vascular, Medicina Interna, Reumatologia, Anestèsia i Reanimació i Ginecologia i Obstetrícia.

Per a radiologia convencional, s’adquireixen sis nous equips portàtils digitals que substituiran els equips portàtils analògics. Això suposa un seguit d’avantatges com ara l’accés immediat a la imatge adquirida en la mateixa pantalla de l’ordinador, de gran utilitat en els casos d’emergència en què se solen fer les radiografies portàtils. S’adquireixen tres nous arcs quirúrgics i es canvia l’ortopantomògraf —instal·lat en el Servei de Radiologia— per un de tecnologia digital que permet obtenir imatges en 3D de diverses àrees anatòmiques.