LOGO CAIB
Contingut
4 octubre 2019Conselleria de Medi Ambient i Territori

Consell de Govern: EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DEL SITIBSA NOMENA PERE FUSTER NADAL NOU GERENT CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DEL SITIBSA NOMENA PERE FUSTER NADAL NOU GERENT

\ Advocat de formació, fou nomenat gerent de la Fundació BIT la passada legislatura

\ La seva carrera professional s’ha desenvolupat en els camps del dret civil, administratiu i urbanístic


El Consell de Govern s’ha donat per assabentat del nomenament de Pere Fuster Nadal com a titular de la gerència del Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA) en substitució de Francisco José Fernández.

Fuster (Capdepera, 1972) és llicenciat en Dret per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i ha exercit com a advocat en diversos despatxos, entre els anys 1996 i 2015, en matèries civil, administrativa i urbanística. El 2015 fou nomenat gerent de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia (Fundació BIT), càrrec que ocupà fins al 2018. Entre el febrer de 2018 i el juliol de 2019 fou conseller electe del Consell de Mallorca, i ha estat regidor de l’Ajuntament de Capdepera des del 2011 fins a l’actualitat.

El SITIBSA és l’ens públic del Govern de les Illes Balears, adscrit a la Conselleria de Medi Ambient i Territori, que desenvolupa la seva activitat en el camp de la cartografia i la informació territorial. Entre altres tasques, es dedica a l’elaboració de productes cartogràfics d’alta qualitat i precisió, com ara mapes, ortofotografies, etc. Aquesta informació cartogràfica es destina a ser explotada en els moderns sistemes d’informació geogràfica (SIG) que elabora i gestiona la mateixa empresa, i serveix de base per al coneixement, la planificació i la gestió del territori de les Illes Balears.

D’altra banda, el SITIBSA és l’òrgan assessor en matèria cartogràfica del Govern i el que proposa la planificació cartogràfica. Així mateix, gestiona el registre de cartografia i assisteix tècnicament els diferents departaments del Govern, així com la resta d’administracions públiques que ho sol·licitin.