LOGO CAIB
Contingut
4 octubre 2021Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Reactivació econòmica: CONSELL DE GOVERN: AUTORITZADA LA DESPESA PER UNA NOVA CONVOCATÒRIA D’AJUDES DE 2,7 MILIONS PER AL SECTOR DEL TRANSPORT CConsell de Govern

Foto de noticia

Reactivació econòmica: CONSELL DE GOVERN: AUTORITZADA LA DESPESA PER UNA NOVA CONVOCATÒRIA D’AJUDES DE 2,7 MILIONS PER AL SECTOR DEL TRANSPORT

\ Les ajudes estan destinades al transport discrecional, vehicles de lloguer amb conductor, taxis i vehicles de mercaderies
\ L’objecte és pal·liar les pèrdues patides pel sector per manca o minva d’activitat a causa de la COVID-19


El Consell de Govern ha autoritzat avui la despesa de 2,7 milions per una nova convocatòria d’ajudes al sector del transport tant de viatgers com de mercaderies (excepte el transport regular).

Aquesta nova convocatòria d’ajudes té per objecte contribuir que les empreses del sector tenguin un suport econòmic per poder mantenir o reprendre l’activitat, que, a conseqüència de les restriccions a la mobilitat imposades fa uns mesos i la falta de demanda turística, va quedar en molts casos afectada, reduïda significativament o, fins i tot, aturada.

En concret, les ajudes s’adrecen al transport discrecional per carretera, taxis, vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i també al transport de mercaderies.

El Consell de Govern entén que aquesta ajuda és necessària per a la reactivació del sector, l’activitat del qual resulta imprescindible tant per a l’economia de la comunitat autònoma com per garantir l’ocupació dels seus treballadors.

Les ajudes se sumen a la partida d’1,5 milions que es va aportar al sector inicialment per atendre les despeses de l’adopció obligatòria de mesures sanitàries (mascaretes, mampares, proves PCR per als treballadors....) per tal de disminuir el risc de contagi entre els treballadors i els clients.

Les noves ajudes de 2,7 milions d’euros es convocaran en breu, i l’objectiu del Govern és que es puguin atorgar, la primera part, abans de final d’any.

La partida es divideix en 1.750.000 € per a l’any 2021 i 1 milió per a l’any 2022.