LOGO CAIB
Contingut
22 març 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

Consell de Govern: EL SERVEI DE SALUT INVERTIRÀ PROP DE 2 MILIONS D’EUROS EN LA REFORMA I MODERNITZACIÓ DEL LABORATORI DE SALUT PÚBLICA CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: EL SERVEI DE SALUT INVERTIRÀ PROP DE 2 MILIONS D’EUROS EN LA REFORMA I MODERNITZACIÓ DEL LABORATORI DE SALUT PÚBLICA

\ El Consell de Govern ha aprovat avui la despesa prevista per contractar les obres del laboratori, ubicat a l’Hospital General
\ El Laboratori de Salut Pública fa els controls analítics d’aigües, d’aliments i residus zoosanitaris, entre d’altres   

El Consell de Govern ha aprovat avui la despesa prevista per contractar les obres del Laboratori de Salut Pública, ubicat a l’Hospital General de Palma, per tal de millorar-ne les instal·lacions i el servei.

El Servei de Salut de les Illes Balears executarà aquestes obres de reforma i modernització de les instal·lacions per un valor estimat d’1.978.508,41 € (IVA inclòs).

En aquests moments, s’inicia el procediment de licitació d’obres i s’estima que els treballs puguin començar abans de l’estiu.

El Laboratori de Salut Pública de les Illes Balears és un centre proveïdor de serveis analítics. La seva funció és donar resposta a les sol·licituds d'anàlisis químiques i microbiològiques de mostres d'aigües, aliments i residus zoosanitaris dels serveis d'Inspecció i Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació, en el marc del control oficial.

El Laboratori de Salut Pública de les Illes Balears també actua com a centre de referència per a la serotípia i antibiotípia de les soques clíniques de Salmonella aïllades pels laboratoris dels hospitals públics i privats de les Illes Balears.

El Laboratori posa la seva oferta analítica a disposició d'altres conselleries del Govern de les Illes Balears, d'altres administracions públiques i de particulars.

Més concretament, en el Laboratori de Salut Pública es fan controls analítics de les aigües de consum humà i aigües envasades; de les aigües de bany i d’instal·lacions d’aigua i torres de refrigeració per recompte de Legionella i identificació de Legionella pneumophila.

Així mateix, es fan controls analítics de mostres d’aliments; antibiotípia i Ssrotípia de soques de Salmonella, anàlisi de mostres del Pla Nacional d’Investigació de Residus Zoosanitaris (PNIR) i altres actuacions per donar resposta a l’aparició de brots o alertes.