LOGO CAIB
Contingut
4 octubre 2021Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: Les Illes Balears van ser el principal destí triat pels turistes estrangers a l'agost per cinquè mes consecutiu NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: Les Illes Balears van ser el principal destí triat pels turistes estrangers a l'agost per cinquè mes consecutiu

L'arxipèlag va ser també la comunitat autònoma on més pes va tenir la despesa dels turistes de tota Espanya

Les Illes Balears van ser el principal destí d'Espanya que van triar els viatgers internacionals durant el mes d'agost passat per cinquè mes consecutiu. Així ho posa de manifest l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (FRONTUR) feta pública avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Així, Balears va rebre a l'agost un total de 1,93 milions de turistes, tant nacionals com internacionals. La xifra de turistes nacionals arribats a les Illes durant el setè mes de l'any va ser de 646.546, una xifra molt superior a la registrada en 2019, abans de la pandèmia (+38,6%), mentre que la de viatgers estrangers va ser de 1,3, la qual cosa suposa recuperar un 57,7% dels quals van arribar el mateix mes de 2019.

L'arxipèlag ha aglutinat al juliol el 25,2% del total de visites internacionals registrades en el conjunt del país i el mercat nacional ha estat el que millor s'ha comportat a l'agost a les Illes Balears, millorant fins i tot les dades de 2019.

El pla de Reactivació Turística impulsat pel Govern al començament de la temporada ha funcionat i ha permès posicionar a les Illes Balears en el mercat. Va comptar amb el suport de patronals i sindicats i amb el consens de la resta d'institucions de les Illes, i està possibilitant que les Illes Balears acumulin cinc mesos consecutius de lideratge en turisme internacional.

Les dades fetes públiques avui per l'INE posen de manifest l'avantatge competitiu que ha suposat per a les Illes Balears ser un dels primers destins a obrir-se al turisme, la qual cosa ha portat a la destinació a liderar totes les estadístiques, tant en arribades com en despesa turística.

En aquest sentit, segons les dades de l'INE, les Illes Balears van ser la comunitat autònoma on més diners van gastar els turistes estrangers el mes d'agost en tota Espanya. Amb un desemborsament de 1.580 milions, la xifra representa un 26,8% del total que aquests visitants van gastar en el conjunt del país, és a dir, més d'1 de cada 4 euros que un turista estranger gasta a Espanya, ho fa a les Illes Balears.

Al mateix temps, en l'acumulat anual, l'arxipèlag és l'única comunitat que augmenta la seva despesa turística en els primers vuit mesos de l'any, concretament un 187,7% fins als 4.564 milions d'euros. A més, la despesa mitjana per turista es va situar a l'agost en 1.209 euros, per sobre de la mitjana nacional (1.136 euros) i la despesa mitjana diària va ascendir fins als 167 euros per persona, el més alt de totes les regions turístiques i molt per sobre de la mitjana nacional, situada en 135 euros..

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat després de conèixer les dades que “agost confirma a les Illes Balears com a motor de la recuperació turística a Espanya”. En aquesta línia, ha destacat la consolidació del mercat nacional en les arribades, “ocupant ja un espai molt important”.