LOGO CAIB
Contingut
16 febrer 2021Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

COVID-19: Les activitats culturals previstes per commemorar el Dia de les Illes Balears s’ajornen degut a la situació sanitària NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Les activitats culturals previstes per commemorar el Dia de les Illes Balears s’ajornen degut a la situació sanitària

El Govern reprogramarà les actuacions d'arts escèniques i música previstes als municipis de les illes per a més endavant

La conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha decidit ajornar les activitats previstes per a commemorar el Dia de les Illes Balears, degut a la situació sanitària. Les mesures vigents al conjunt de les Illes Balears no permeten realitzar el programa d’actes tal com estava previst i obliguen a posposar-lo fins que circumstàncies ho permetin.

El Govern va començar a dissenyar l’edició de 2021 del Dia de les Illes Balears a mitjan de l’any passat preveient un escenari que permetés compatibilitzar les possibles mesures de seguretat i higiene i l’esperit festiu tradicional, amb una celebració basada en la descentralització i l’aposta per la cultura pròpia. A la vegada, aquest nou format volia donar un impuls al sector cultural, amb la realització d’un programa d’espectacles d’arts escèniques i de música a totes les illes, en formats més reduïts i en espais a diferents punts, entre el 25 de febrer i el 7 de març de 2021.

Per aquest motiu, la Direcció General de Relacions Institucionals, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, va fer una convocatòria pública d'artistes i grups musicals i d'arts escèniques per tal elaborar un catàleg d'actuacions. Aquest catàleg es va posar a disposició dels ajuntaments i dels consells insulars el passat mes de desembre. En total, les corporacions locals podien triar entre 160 propostes de música i 87 d'arts escèniques, presentades per artistes i grups procedents de totes les illes. A partir d'aquest catàleg, les institucions podien proposar les seves programacions i el Govern es feia càrrec del caixet dels grups i artistes amb un màxim d'aportació.

Donada la situació sanitària i el nivell 4 d'alerta en què encara es troben totes les illes, el Govern de les Illes Balears, conscient de la importància d’aquesta festivitat i compromès amb el sector cultural de les Illes Balears, reprogramarà les actuacions previstes, en col·laboració amb els artistes i els diferents ajuntaments i consells insulars, amb l’objectiu que la festa se celebri més endavant, amb garanties.

En aquest sentit, el Govern reitera el seu compromís amb la declaració del Consell de Govern de dia 14 d’octubre de 2020, que va considerar la cultura un bé essencial i element cohesionador de la nostra societat, fonamental per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva.

La conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat agraeix la comprensió i col·laboració dels artistes, companyies i altres professionals del món de la cultura , així com els ajuntaments i consells insulars afectats per aquest ajornament, especialment en les difícils circumstàncies actuals.