LOGO CAIB
Contingut
20 maig 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Reactivació econòmica: Trenta-una empreses locals es presenten a la consulta convocada pel Govern per produir material per als professionals sanitaris NNota Informativa

Foto de noticia

Reactivació econòmica: Trenta-una empreses locals es presenten a la consulta convocada pel Govern per produir material per als professionals sanitaris

Podrien fabricar fins a 67 articles per al tractament i per a la prevenció de la COVID-19

Trenta-una empreses locals s'han presentat a la consulta convocada pel Servei de Salut i amb la col·laboració de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, per produir material per als professionals sanitaris. Aquestes empreses podrien fabricar fins a 67 articles relacionats amb el tractament i la prevenció de la COVID-19 com ara granotes de protecció, equips de protecció individual, mascaretes (quirúrgiques, FFP1 i FFP2), solució hidroalcohòlica o mampares de protecció. El termini per presentar les propostes va finalitzar el passat divendres 15 de maig.

Durant la pandèmia, nombroses empreses s'han ofert a confeccionar o produir material de protecció. Com ha explicat el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, aquesta iniciativa del Govern pretén, d'una banda, reforçar el subministrament de material sanitari necessari per als professionals sanitaris i, d'una altra, afavorir la reactivació del teixit productiu de les illes i l’impuls de la indústria de les Illes, amb la creació de llocs de feina. D’aquesta manera, ha dit, “donem una passa més per construir una diversificació del model productiu viable a les illes.”

 

S’ha de recordar que l’objectiu de la consulta és poder cobrir les necessitats consistents mensualment en 2,6 milions de mascaretes quirúrgiques, 175.000 mascaretes FFP2; 4.100 mascaretes FFP3; 370.000 bates d’aïllament; 55.000 granotes de protecció biològica; 64.000 davantals de plàstic; 13 milions de guants de nitril, i 19.000 litres de solució hidroalcohòlica.

La iniciativa permetrà identificar empreses locals interessades a produir aquests materials per a la prevenció de la COVID-19 i establir un vincle entre els operadors econòmics i el Servei de Salut per facilitar i orientar els possibles productors en la tramesa de la documentació. A l’hora d’estudiar les propostes s’analitzarà si les empreses han fabricat materials similars en els darrers tres anys, si disposen de certificacions tècniques, si han fet inversió en R+D en els darrers exercicis, a més de la descripció de la proposta, el temps per poder-ne començar la fabricació i les unitats que podria oferir l’empresa.

Des de l’inici de la pandèmia, el Govern ha invertit devers 40 milions d’euros en l’adquisició de material sanitari, com ara bates, guants, mascaretes, granotes, davantals de plàstic, ulleres, pantalles i solució hidroalcohòlica, dels quals s’han rebut prop de 420 tones a través de les adquisicions pròpies i les fetes pel Ministeri de Sanitat en el mercat internacional.