LOGO CAIB
Contingut
2 juliol 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19:L’IdISBa prorroga 9 contractes postdoctorals del programa FOLIUM NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19:L’IdISBa prorroga 9 contractes postdoctorals del programa FOLIUM

La pròrroga s’emmarca en el context de la crisi sanitària causada per la pandèmia de la COVID-19

L’Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha acordat prorrogar els nou contractes postdoctorals del programa FOLIUM del projecte FUTURMed, finançats per l’impost de turisme sostenible (ITS), durant tres mesos i mig més per un import de 107.969 euros.

El projecte FUTURMed té per objectiu la captació de talent investigador que promogui la contractació de joves investigadors amb gran potencial i de trajectòria reconeguda, així com la formació en habilitats transversals (emprenedoria, lideratge i comunicació).

La pròrroga s’emmarca en el context de la crisi sanitària causada per la pandèmia de la COVID-19, per la qual s'han adoptat mesures urgents en l’àmbit social i econòmic. La decisió va ser presa pel Patronat de l’IdISBa, màxim òrgan de govern i representació de l’entitat, presidit per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en la sessió ordinària de 29 de juny.

Amb aquesta mesura l’entitat s’assegura que els investigadors puguin continuar amb els seus projectes en els terminis establerts, i que l’acompliment de l’activitat investigadora i els resultats corresponents no es vegin perjudicats.

Ampliació dels terminis d'execució dels projectes d’investigació de l’IdISBa

Així mateix, en la sessió del Patronat de 3 de juny també es va decidir prorrogar els projectes de recerca en actiu finançats per l’IdISBa: Primus, Synergia i Innovatio tres mesos més, amb la finalitat de no entorpir-ne el desenvolupament pel període de l’estat d’alarma.

Entre els objectius principals dels projectes de recerca destaquen la contribució al foment de la salut i el benestar de la ciutadania, i també el desenvolupament dels aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, per tal de reforçar i incrementar la competitivitat de l’R+D+I en salut de les Illes Balears.