LOGO CAIB
Contingut
28 maig 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Reactivació econòmica: Vicepresidència impulsa la Compra Pública Innovadora per incentivar la innovació empresarial i respondre a les necessitats tecnològiques sorgides de la COVID-19 NNota Informativa

Foto de noticia

Reactivació econòmica: Vicepresidència impulsa la Compra Pública Innovadora per incentivar la innovació empresarial i respondre a les necessitats tecnològiques sorgides de la COVID-19

Es farà una consulta de mercat per trobar solucions vinculades a Salut, Turisme i TIC

El Govern de les Illes posarà en marxa a través de la Direcció General d'Innovació, juntament amb l’Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), la DG de Recerca en Salut, Formació i Acreditació; la DG de Modernització i Administració Digital i la Fundació BIT, una consulta de mercat per a impulsar la Compra Pública Innovadora.

 La consulta té com a objectiu aglutinar totes les propostes i serveis que puguin oferir les empreses de les Illes Balears davant els reptes que ha ocasionat la Covid-19 al sector públic en la gestió de les seves competències i trobar solucions innovadores que facin més efectiu el camí cap a la era post-COVID. En aquest sentit es cercaran solucions innovadores vinculades a l'ambit de la salud, turisme i Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).

Des de la Direcció General d'Innovació s'afirma que està previst que el procés de consulta sigui el més àgil possible a fi de conèixer el més aviat possible les propostes que plantegen les empreses i així poder dissenyar l'estratègia de Balears destinació segura a través de Compra Pública Innovadora.

L’impuls a la compra pública, per tant, és una clara oportunitat per a poder dissenyar unes Illes Balears segures amb tecnologies innovadores de control i gestió front a la COVID19 i alhora reactivar el teixit empresarial productiu ja que incentiva la innovació dins les empreses, i alhora, la creació de feina estable i de qualitat.

La Compra de Publica Innovadora (La CPI) és una actuació administrativa de foment de la innovació a través de l’adquisició per part del sector públic de nous bens i serveis, que permet contractar serveis empresarials dissenyats per aportar solucions davant un repte o necessitat que no es troba al mercat. D'aquesta manera, amb la CPI es fomenta que l'Administració Pública pugui realitzar una compra intel·ligent millorant les seves necessitats o serveis a través de la I+D+i, al temps que fomenta la innovació empresarial a través d'una consulta activa.