LOGO CAIB
23 d’abril 2020 Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Servei de Salut distribueix 46 respiradors a les ucis dels hospitals de les Illes Balears i al 061 NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Servei de Salut distribueix 46 respiradors a les ucis dels hospitals de les Illes Balears i al 061

El Servei de Salut ha rebut aquesta setmana 20 respiradors marca Hamilton G5, que distribuirà entre les UCI dels hospitals de les Illes Balears. Aquests respiradors s’afegeixen als 16 rebuts el mes de març i a 10 respiradors de transport enviats pel Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social.

El Servei de Salut ha invertit 690.196,3 € en els 20 respiradors —cadascun té un cost de 34.509,81 €— per mitjà d’una compra directa a l’empresa tecnològica Hamilton, proveïdora habitual del Servei de Salut. Aquesta inversió forma part de la previsió de compra del Servei de Salut per fer front a la situació sanitària sobrevinguda per la pandèmia de COVID-19.

Cal destacar que la situació actual a les unitats de cures intensives dels hospitals de les Illes Balears és de normalitat, però l’adquisició d’aquest respiradors permetrà fer front a possibles rebrots de la pandèmia en millors condicions. Aquest tipus de respirador mecànic invasiu és un dels més moderns del mercat, catalogat de gamma alta, i que es pot adaptar tant per a adults com per a infants.

Aquests 20 respiradors seran distribuïts de la manera següent: 5 aniran a l’Hospital Can Misses; 5 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer; 4 a l’Hospital de Manacor; 3 a l’Hospital Mateu Orfila i 3 a l’Hospital Comarcal d’Inca.

La distribució ja està en marxa i els respiradors aniran arribant en els propers dies a tots els centres. Aquesta compra se suma als 16 respiradors que ja es van distribuir el mes de març als centres sanitaris de totes les Illes Balears. A més, el Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social. ha fet un enviament de 10 respiradors de transport, que han estat repartits de la manera següent: 4 pel 061; 1 per a l’Hospital Universitari Son Espases; 1 per a l’Hospital Universitari Son Llàtzer; 1 per a l’Hospital Comarcal d’Inca; 1 per a l’Hospital de Manacor; 1 per a l’Hospital Mateu Orfila i 1 per a l’Hospital Can Misses.