LOGO CAIB
Contingut
1 març 2021Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Les residències de les Illes Balears no tenen cap usuari amb contagi actiu de coronavirus per primera vegada en sis mesos NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Les residències de les Illes Balears no tenen cap usuari amb contagi actiu de coronavirus per primera vegada en sis mesos

Des de fa 16 dies no s’ha detectat cap positiu entre els usuaris dels centres residencials de la comunitat.

Les residències de les Illes Balears no tenen cap usuari amb contagi actiu per coronavirus després que les darreres hores s’hagi donat d’alta als dos residents que encara eren positius per SARS-CoV-2. Per primera vegada des del mes d’agost els centres residencials de la comunitat no registren cap cas positiu entre els seus usuaris, ni a les destinades per a gent gran ni en aquelles on es dona atenció a les persones amb discapacitat.

La darrera vegada que es va detectar un cas positiu entre els usuaris va ser fa 16 dies, una persona que ja ha rebut l’alta després de superar de manera satisfactòria el contagi. Un fet que es relaciona directament amb els beneficis de la vacunació que va arrencar a les residències de les Illes Balears el passat 27 de desembre i s’ha allargat durant gairebé dos mesos. En total, segons dades del Servei de Salut, la cobertura en aquests centres ha esta molt alta: un 90% dels usuaris ha estat vacunat (4.742 de 5.298 persones), així com un 83% dels seus treballadors. (5.116 d’un total de 6.110 professionals).

Així mateix, segons dades de l’equip Coordinador de Cronicitat i Atenció a la Dependència que des de fa any fa un seguiment diari de la situació a aquests centres, en les residències de gent gran s’han registrat un total de  2307 contagis: 1415 casos de residents i 892 professionals. En el cas dels usuaris, 1156 varen aconseguir superar la malaltia (un 82%) mentre que 259 (un 18% del total de residents contagiats) varen morir amb el contagi del virus actiu. A dia d’avui, queden 16 professionals positius en SARS-CoV-2, mentre que la resta s’ha curat.

En el cas de les residències per a persones amb discapacitat, en el darrer any s’han detectat 211 casos (83 residents i 128 professionals). Un resident va morir amb el contagi actiu mentre que la resta, tant treballadors com usuaris, varen superar la malaltia.