LOGO CAIB
Contingut
6 gener 2022Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19 poden demanar cita per a una prova diagnòstica a través de BitCita a partir d'avui NNota Informativa

Foto de noticia
InfoCOVID continuarà oferint atenció telefònica per resoldre dubtes i realitzar funcions específiques

COVID-19: Les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19 poden demanar cita per a una prova diagnòstica a través de BitCita a partir d'avui

El sistema ja funciona a totes les illes i s’afegeix a l’eina per agilitzar el seguiment de contactes estrets

A partir d’avui, les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19 poden demanar cita per a una prova diagnòstica a través de BitCita, la plataforma creada per la Fundació BIT i el Servei de Salut de les Illes Balears a l'abril de l'any passat. Per tant, ja no és necessari telefonar a InfoCOVID, línia telefònica la qual continuarà oferint servei per la resolució de dubtes i per a altres funcions específiques. D’aquesta manera s’agilitza el sistema per a sol·licitar una prova diagnòstica per part del usuaris, com ja es fa des de la setmana passada amb la gestió dels contactes estrets. 

Ambdues accions, la sol·licitud de prova diagnòstica i la gestió de contactes estrets, s’han de fer mitjançant el recurs en línia www.ibsalut.es/autorastreigcovid, que dona accés a BitCita. 

Priorització de les persones vulnerables en el cas del rastreig a contactes estrets asimptomàtics

A partir d’ara es prioritza a les persones vulnerables en el cas de del rastreig a contactes estrets asimptomàtics. En aquests casos, només es farà una prova diagnòstica a les persones vulnerables (més de 70 anys, embarassades i professionals sanitaris i sociosanitaris) i a qui conviu amb una persona diagnosticada de COVID-19. Aquestes persones hauran de demanar cita per fer-se la prova diagnostica entre el tercer i el cinquè dia després de la data del darrer contacte amb la persona que hagi donat positiu. 

Les persones asimptomàtiques que hagin estat contacte estret, que estiguin vacunades amb pauta completa i que no formin part d’aquests grups no hauran de fer quarantena però hauran d’extremar les precaucions durant el període de 10 dies després del darrer contacte amb el cas confirmat, limitant les activitats a les essencials, reduint el màxim possible les interaccions socials i complint amb rigor les mesures de prevenció dels contagi (distància de seguretat, higiene de mans, ús de mascareta i ventilació dels espais tancats). A més, hauran de vigilar amb atenció el desenvolupament de símptomes compatibles amb la malaltia. 

Les persones asimptomàtiques que hagin estat contacte estret, que no estiguin vacunades i que no formin part dels grups abans esmentats, hauran de fer quarantena durant 7 dies des del darrer contacte amb el positiu i vigilar l’aparició de símptomes fins a 3 dies després de la finalització de la quarantena. Si hi apareixen, hauran de demanar cita per a una prova diagnòstica. 

Següents passes

Durant els darrers dies, s’ha arribat gairebé als 4.000 positius per COVID-19 a les Illes Balears. Això ha fet que les telefonades a InfoCOVID s’hagin multiplicat i superat les 20.000 diàries. 

Per tal motiu, els procediments es continuaran agilitzant. Al llarg dels propers dies entraran en funcionament nous protocols que permetran tramitar baixes laborals per via telemàtica a les persones contagiades que la necessitin, sense necessitat d’entrar en contacte amb el centre de salut. 

D’una altra banda, les oficines de farmàcia també podran comunicar i confirmar els casos positius al Servei de Salut.