LOGO CAIB
Contingut
26 febrer 2021Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: ACORDADES LES NOVES RESTRICCIONS SANITÀRIES PER CONTENIR LA PANDÈMIA A TOTES LES ILLES CConsell de Govern

Foto de noticia

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: ACORDADES LES NOVES RESTRICCIONS SANITÀRIES PER CONTENIR LA PANDÈMIA A TOTES LES ILLES

\ Tal com va anunciar la presidenta ahir, Mallorca passa de nivell 4 a nivell 3, igual que Formentera; Menorca canvia a nivell 2 i Eivissa roman 15 dies més en el 4
\ A Mallorca, bars i restaurants podran estar oberts fins a les 17 hores, en grups de quatre persones i dos grups de convivència com a màxim


El Consell de Govern ha aprovat avui les noves mesures de restriccions sanitàries per contenir la pandèmia la COVID-19 a partir de la situació sanitària de cadascuna de les  Illes, per les quals Mallorca i Formentera passen de nivell 4 a nivell 3, Menorca canvia a nivell 2 i Eivissa romandrà 15 dies més en el nivell 4.

Noves mesures a Mallorca:

Toc de queda i reunions socials

Tot i que es manté el toc de queda a les 22 hores, les reunions socials deixen d’estar limitades a només un nucli de convivència i s’amplien a un màxim de sis persones de dos nuclis, tant a interiors com a exteriors.

Restauració

Pel que fa a la restauració, la principal novetat és que es recupera el servei a terrasses de bars i restaurants. Fins ara els interiors i exteriors dels establiments de restauració havien d’estar tancats i només es permetia el take away i el servei a domicili. Ara es permet el servei a terrasses, que hauran de deixar de servir a les 17 hores, amb una capacitat del 50 % i taules de quatre persones de fins a dos nuclis de convivència diferents. En tot cas, queda prohibida la venda exclusivament d’alcohol per endur als bars i restaurants, i només es podrà servir si es consumeix en una taula o es ven acompanyat de menjar.

Comerç

Pel que fa a l’àmbit comercial, s’incrementa la capacitat del 30 % al 50 % tant en el petit comerç com en grans superfícies. Les grans superfícies continuaran tancades els caps de setmana i festius. El tancament de tot el comerç es manté a les 20 h.


Esports

En l’àmbit esportiu, la novetat és que es permet una major obertura de gimnasos, que fins ara només podien fer activitats dirigides de baixa intensitat, amb una capacitat màxima del 30 %, grups de sis i amb mascareta. També es podran fer activitats a les sales de musculació amb algun dels aparells (tots excepte els de càrdio), també amb un 30 % de capacitat, mascareta i tres metres de distància.

També s’amplia de 6 a 10 el nombre de persones que poden participar en activitats físiques a l’aire lliure, com les excursions.

Cultura i congressos

En el sector cultural es mantenen les mesures actuals, que suposen una capacitat màxima del 50 %, tot i que es permeten actes culturals en espais no habituals. També es permeten els congressos, reunions de negoci, i conferències, limitats a 50 persones en espais interiors.

Residències i clubs de gent gran

El règim de visites i sortides de les residències no es modifica. Es permet una visita al dia i, una vegada completada la vacunació dels centres, es permet la sortida dels residents.

Sí que es permet la reobertura dels clubs de gent gran amb condicions molt estrictes: només poden obrir per activitats dirigides, d’un màxim de sis persones i sense servei de bar, entre d’altres.

Totes aquestes mesures entraran en vigor el proper dissabte, excepte dues: la que afecta les reunions socials i la que afecta el sector de la restauració i les sales de joc, que entrarà en vigor el dimarts de la setmana que ve, just després del Dia de les Illes Balears. Després dels 15 dies de vigència de les mesures, es tornarà a revisar la situació.

Pel que fa a l’Illa de Formentera, les modificacions tenen el mateix grau d’afectació que a l’illa de Mallorca, llevat de l’horari d’obertura de les terrasses de bars i cafeteries, que s’estén fins a les 18 hores. En el cas de Menorca, i seguint també els seus indicadors sanitaris, es flexibilitzen una mica més les mesures, com ara l’obertura dels interiors de bars i restaurants al 30%. En canvi a Eivissa, i a causa de la seva situació epidemiològica, el Govern manté les restriccions que fins ara són vigents.

 

Mesures a Menorca

Toc de queda i reunions socials

Es manté el toc de queda a les 22.00 h, així com que les reunions socials han de seguir limitades a dos nuclis de convivència i a un màxim de sis persones, tant en interiors com en exteriors.

Restauració

Pel que fa a la restauració, la novetat principal és que es recupera el servei en espais interiors de bars i restaurants. Fins ara, els interiors dels establiments de restauració havien d’estar tancats i només es permetia el servei de terrassa. Ara es permet fer servir l’espai interior, amb una capacitat màxima d’un 30 % de la cabuda del local, amb una ocupació màxima de 4 persones per taula i fins a les 17.15 h, sense que es puguin admetre comandes noves més tard de les 17.00 h.  En tot cas, queda prohibida la venda exclusivament d’alcohol per endur als bars i restaurants, i només es podrà servir si es consumeix en una taula o es ven acompanyat de menjar.

Resta permesa l’activitat de les terrasses de bars, cafeteries i restaurants fins a les 22.00 h, excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius, dies en què l’horari de tancament serà a les 18.15 h, sense que es puguin admetre comandes noves més tard de les 18.00 h, amb una capacitat màxima autoritzada reduïda al 75 % i una ocupació màxima de 6 persones per taula.

Comerç

Tots els establiments comercials han de concloure l’activitat a les 22.00 h, llevat de les benzineres i els establiment dedicats al comerç essencial. Així mateix, ho han de fer omplint com a màxim un 50 % de la capacitat.


Cultura

- Les sales de cinema i els circs han de reduir la capacitat al 50 % de la cabuda màxima habitual permesa sempre que no s’hi permeti el consum de begudes o aliments. En cas que l’establiment permeti el consum d’aliments i begudes a la sala, ha de reduir la capacitat al 40 % de la cabuda màxima habitual permesa.

- Els teatres, auditoris i espais similars poden dur a terme l’activitat, amb els seients preassignats, sempre que no se superi el 50 % de la capacitat màxima autoritzada.

 

- Els recintes, locals i establiments, permanents o temporals, diferents dels que preveuen els apartats anteriors, i que acullin activitats culturals, tant de manera habitual com esporàdica, poden dur a terme l’activitat sempre que el públic romangui assegut i que no se superi el 50 % de la capacitat màxima autoritzada del recinte, local o establiment, i sempre que no se superi una assistència de 200 persones en espais tancats i de 400 persones si es tracta d’activitats a l’aire lliure.

Residències i clubs de gent gran

El règim de visites i sortides de les residències no es modifica. Es permet una visita al dia i, una vegada completada la vacunació dels centres, es permet la sortida dels residents.

Sí que es permet la reobertura dels clubs de gent gran amb condicions molt estrictes: només poden obrir per a activitats dirigides, d’un màxim de sis persones i sense servei de bar, entre d’altres.

Totes aquestes mesures entraran en vigor el proper dissabte, excepte dues: la que afecta les reunions socials i la que afecta el sector de la restauració, que entraran en vigor el dimarts de la setmana que ve, just després del Dia de les Illes Balears. Després dels 15 dies de vigència de les mesures, es tornarà a revisar la situació.

Mesures Formentera

Els canvis més rellevants que s’implementen a Formentera afecten les reunions socials, que podran ser d’un màxim de sis persones de dos nuclis de convivència.

En el cas de la restauració, des del 2 de març, bars i restaurants podran obrir terrasses, fins a un 50 % de la seva capacitat. A les taules es podran reunir un màxim de 4 persones de dos nuclis de convivència. El tancament serà a les 18.00 h. En tot cas, queda prohibida la venda exclusivament d’alcohol per endur als bars i restaurants, i només es podrà servir si es consumeix en una taula o es ven acompanyat de menjar.

Pel que fa al comerç, podrà obrir amb un màxim del 50 % de la capacitat i haurà de tancar a les 20.00 hores.

El toc de queda es manté entre les 22.00 i les 06.00 hores.


El canvi de nivell es produirà dissabte, quan es publicarà l’acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, si bé els canvis que afecten bars i restaurants i les reunions socials entren en vigor dimarts, dia 2.

No obstant això, Formentera mantindrà encara el tancament perimetral de l’illa.


Mesures Eivissa

Per la seva banda, Eivissa es mantindrà en nivell 4 reforçat, atesa la necessitat de consolidar la baixada de contagis de COVID-19. Així mateix, romandrà vigent el tancament perimetral.