LOGO CAIB
Contingut
12 juliol 2020Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització

COVID-19: La campanya d'inspeccions coordinada pel Govern se salda aquest cap de setmana amb 51 intervencions i 24 actes per incompliment de la normativa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: La campanya d'inspeccions coordinada pel Govern se salda aquest cap de setmana amb 51 intervencions i 24 actes per incompliment de la normativa

Des del 112 també s'han activat les diferents forces de seguretat per intervenir en 18 espais públics i privats on es registraven aglomeracions

En el marc de les actuacions d'inspecció coordinades des de la Direcció General d'Emergències i Interior per intervenir en situacions que puguin posar en risc la salut ciutadana davant la COVID-19, els primers equips formats per inspectors de la comunitat i agents dels diferents cossos i forces de seguretat han intervingut aquest cap de setmana a 51 locals i zones d'oci nocturn de les quatre illes.

Aquestes intervencions s'han desenvolupat en 10 establiments de Platja de Palma, en 9 locals de centre de Palma; en 7 de Port d'Alcúdia; en 1 local de Muro; 1 establiment a Bunyola; en 10 establiments de Formentera i en 11 locals i 2 parcs d'Eivissa.

Com a resultat d'aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han aixecat 24 actes per incompliments relacionats amb excessos d'aforament, amb distàncies socials, horaris i ús de mascaretes entre el personal d'establiments de restauració, i per prescindir d'informació al públic i senyalització adequada.

Concretament s'han aixecat 5 actes a Platja de Palma; 7 a Palma; 2 actes a Port d'Alcúdia; 1 a Muro, i 9 a Eivissa.

D'altra banda, des del SEIB-112, al llarg del cap de setmana i gràcies als avisos de la ciutadania, s'han activat recursos per intervenir en 18 punts en els quals es registraven aglomeracions de persones (14 a Mallorca, 2 a Menorca, 1 a Eivissa i 1 a Formentera).

Concretament s'han registrat incidències en platges i vies públiques on s'estaven celebrant botellons o reunions de més persones de les permeses, concretament a les platges de Ciutat Jardí (Palma) i es Pujols (Formentera); al polígon de Ciutadella (Menorca); i en 5 barris de Palma (Son Rapinya; Les Meravelles; Son Gibert; Llevant, i l’Arenal).

En establiments de restauració de Palma, Inca i Ses Salines (Mallorca); d'Es Castell (Menorca) i de Platja de Talamanca (Eivissa), en els quals no es complien les normes d'aforament, distàncies i horaris.

També s'han donat avisos de festes en finques o domicilis particulars de Manacor, Algaida i Puigpunyent.

Aquests 18 avisos registrats durant el cap de setmana, se sumen als 41 ja registrats pel SEIB-112 des del passat 26 de juny al conjunt de les Illes.

El Decret Llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des d'aquest passat divendres 10 de juliol, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

Les autoritats demanen la màxima responsabilitat ciutadana per fer front a la propagació de la COVID-19.