LOGO CAIB
18 setembre 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

SEMILLA posa en marxa la campanya de subministrament de llavors certificades de cereals i lleguminoses NNota Informativa

Foto de noticia

SEMILLA posa en marxa la campanya de subministrament de llavors certificades de cereals i lleguminoses

Es poden sol·licitar les llavors fins al 25 de setembre
Els Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (SEMILLA) han posat en marxa la campanya de subministrament de llavors certificades de cereals i lleguminoses a agricultors titulars d’explotacions agràries de totes les Illes. Es repartiran llavors de blat, triticale, ordi, civada, favó i pèsol.
 
La data límit per rebre comandes és el proper dimarts, 25 de setembre, i se subvencionen llavors per tal de poder sembrar el 20 % de la superfície declarada com a cereals i lleguminoses a la campanya 2018.
 
Com a novetats d’aquesta campanya s’incorpora el límit inferior de 2 hectàrees per tal de poder formalitzar la comanda. És a dir, l’agricultor ,com a mínim, ha d’haver declarat 10 hectàrees a la campanya passada i, per tant, tenir opció a 2 hectàrees de llavor certificada. Així mateix, la comanda mínima per a cada varietat és de 160 quilos
 
La intenció és poder oferir als pagesos tres varietats de blat (artur nick, galera i nogal), quatre de civada (alcúdia, previsión, kbira i chimene), onze d’ordi, quatre de cicle llarg (meseta, cometa, lavanda, streif) i set de cicle curt (shakira, signora, gustav, pewter, planet, explorer, sydney), quatre de triticale (trujillo, trimour, amarillo i alambic), tres de pèsol (audit, navarro i mythic) i dues de favó (prothabat 69 i prothabon 101).
 
Les varietats s’han triat segons les més utilitzades pels pagesos i tenint en compte les condicions edafoclimàtiques de cada indret de les Illes Balears. S’han consultat les organitzacions professionals agràries, la Unió de Cooperatives, les cooperatives i les associacions sectorials, i s’han tingut en compte les aportacions rebudes.
 
Les sol·licituds es poden presentar fins al 25 de setembre als magatzems col·laboradors o bé a les seus de SEMILLA de Palma i de Ciutadella. El lliurament dels productes adjudicats s’efectuarà, previsiblement, dins el mes de novembre.
 
La campanya de llavors es va tornar a recuperar el 2016 passat per mor de la sequera, després que s’hagués eliminat la legislatura passada. L’any 2017 es va continuar a causa de les inundacions i enguany, que ha estat un bon any, s’ha decidit mantenir-lo, tot i que amb una intensitat d’ajuda menor.  

Documents adjunts: