5 d’octubre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Sanitat forestal prorroga el tractament aeri de la processionària del pi a petició del Consell de Formentera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Sanitat forestal prorroga el tractament aeri de la processionària del pi a petició del Consell de Formentera

Personal tècnic explicarà en una xerrada informativa les actuacions de control de la plaga per aquesta campanya

El Servei de sanitat forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori ofereix, aquest dimecres, una sessió informativa telemàtica per explicar les actuacions que es duran a terme pel control de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) a Formentera. La xerrada es podrà seguir a través d’aquest enllaç: https://caib.webex.com/caib/j.php?MTID=m38e8f8bd60a060262e8ec7df6ff42264

El tractament aeri continua, un any més, a petició del Consell de Formentera. Així, durant la segona quinzena d’octubre i per cinquè any consecutiu, s’aplicarà aquest tipus de tractament a unes 1.600 hectàrees aproximadament. La previsió és que es facin dues passades del producte en dies no consecutius, que es decidiran d’acord amb la previsió meteorològica.

El producte fitosanitari que s’aplica és el mateix que a la resta de campanyes: Bacillus thuringiensis varietat kurstaki. Es tracta d’un producte de tipus biològic, un bacteri que es troba de manera natural en el sòl i en les plantes. Només pot romandre uns pocs dies sobre les fulles ja que es degrada ràpidament per efecte dels raigs ultraviolats. No afecta a les abelles i pot ser utilitzat en agricultura ecològica.

Des del Servei de sanitat forestal s’han impulsat altres mesures per al control de la plaga, com la instal·lació de 30 noves caixes niu a l’illa per a quiròpters. La ratapinyada és un depredador natural i un element clau per garantir el control natural de les plagues forestals.

La processionària del pi fou declarada plaga forestal el 2016, a Formentera. Les actuacions que s’han dut a terme durant els darrers anys per controlar aquest insecte defoliador consisteixen en l’eliminació de les bosses que les erugues teixeixen a l’hivern; la captura de papallones amb les trampes; la instal·lació de caixes refugi que afavoreixin la presència de quiròpters; el tractament aeri i tractament terrestre puntual.