LOGO CAIB
Contingut
23 maig 2018| <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Recta final de les obres del centre de dia per a persones grans amb dependència de Santa Maria NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Recta final de les obres del centre de dia per a persones grans amb dependència de Santa Maria

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Santa Maria, Nicolau Canyelles, han visitat avui al migdia les obres de construcció del futur centre de dia per a persones grans en situació de dependència, el primer d’aquestes característiques al municipi. Les obres varen començar el mes de juliol de l’any passat i ara encaren la recta final. Una vegada en funcionament, el nou equipament oferirà 15 places d’estades diürnes que seran ocupades per persones grans que tenguin reconeguda la situació de dependència.
 
El centre tindrà dues plantes; a la planta baixa s’hi ubicarà una sala polivalent per dur a terme activitats, una sala de descans, un bany adaptat i un per al personal i una zona d’emmagatzematge, mentre que al primer pis hi haurà una sala d’activitats, un bany i dos despatxos. Un pati de 26 m2 connectarà el centre de dia amb la residència, ubicada a un edifici annex.
 
El cost total de les obres és de 260.000 euros, que finança íntegrament l’Ajuntament de Santa Maria, mentre que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació costeja l’equipament de l’edifici i la dotació de material, als quals destina 55.000 euros (inclou elements de cuina, material de fisioteràpia, de teràpia i de moviment, material higiènic, butaques de descans, vestuaris i equipament de despatx). A banda d’això, la Conselleria també finançarà 11 de les 15 places, que s’integraran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.
 
Aquest és un exemple de col·laboració institucional, encaminat a reactivar la Llei de dependència i incrementar el nombre de places públiques mitjançant la construcció o l’ampliació de noves places, tant de centre de dia com residencials. El centre de dia de Santa Maria és un dels equipaments inclosos en el Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.