LOGO CAIB
Contingut
24 juliol 2019Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Publicada l’oferta formativa per a persones adultes corresponent al curs 2019-2020 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Publicada l’oferta formativa per a persones adultes corresponent al curs 2019-2020

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha publicat avui tota l'oferta formativa que ofereixen els centres d'educació de persones adultes (CEPA) per al curs 2019-2020.

CEPA compten amb un ventall educatiu variat: educació secundària per a persones adultes (ESPA), ensenyaments inicials, preparació de proves lliures d’ESO i preparació de proves d’accés a estudis superiors (a cicles formatius de grau mitjà, a grau superior i accés a UIB per a majors de 25 anys). També s’hi pot trobar oferta formativa d’idiomes (preparacions per a les proves de català, castellà per a estrangers, anglès, alemany, francès i italià) i cursos d’informàtica, entre d’altres.

El proper curs dona continuïtat al pla de col·laboració EOI-CEPA per tal d’obtenir certificacions oficials de l’EOI corresponents al nivell bàsic A1 i bàsic A2 d’anglès al CEPA Artà, CEPA S’Arenal, CEPA Sa Pobla, CEPA Sud i CEPA Sant Antoni.

A més, la gran majoria dels CEPA de les Illes Balears duen a terme les proves de competències clau de matemàtiques, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera (anglès) amb l’objectiu de facilitar l’accés als certificats de professionalitat de nivell 2 i de nivell 3.

Procés d’admissió i matriculació

Els impresos de sol·licitud es poden trobar en els CEPA i la matriculació es pot fer en els mateixos centres en el calendari establert. El termini del procés d’admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments de persones adultes als centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al curs 2019-2020 passa per les següents dates:

- Del 5 al 10 de setembre de 2019: matrícula de l’alumnat que el curs anterior era alumne d’un centre d’educació de persones adultes.

- De l’11 al 24 de setembre de 2019: matrícula de les persones de nova incorporació en un centre d’educació de persones adultes.

- Del 10 al 14 de febrer de 2020: matrícula als ensenyaments d’educació secundària per a persones adultes que condueixen a l’obtenció del graduat en educació secundària obligatòria del segon quadrimestre.

Xarxa CEPA

A l’actualitat les Illes Balears compten amb un total de 18 CEPA: 14 a Mallorca, 2 a Menorca i 2 a Eivissa. Cal destacar que, per descentralitzar l’oferta d’adults, s’han anat habilitant fins a 36 aules en diferents punts de les Illes que són extensions dels CEPA de cada zona gràcies a la col·laboració de molts ajuntaments.

Mallorca 

CEPA Alcúdia, CEPA Amanecer (Palma), CEPA Artà, CEPA Calvià, CEPA Camp Rodó (Palma), CEPA Es Raiguer (Binissalem), CEPA Francesc de Borja Moll (Inca), CEPA La Balanguera (Palma), CEPA Llevant (Manacor), CEPA Mancomunitat del Pla (Vilafranca de Bonany), CEPA Sa Pobla, CEPA S’Arenal, CEPA Son Canals (Palma) i CEPA Sud (Campos).

Menorca

CEPA Ciutadella i CEPA Joan Mir i Mir (Maó).

Eivissa

CEPA Pitiüses (Eivissa) i CEPA Sant Antoni (Sant Antoni de Portmany).

Es pot consultar tota l'oferta i altres informacions sobre els CEPA a la web de la Conselleria.