LOGO CAIB
18 agost 2018Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Ports de les Illes Balears elabora un estudi cartogràfic dels fons marins en les instal·lacions portuàries de gestió directa NNota Informativa

Foto de noticia

Ports de les Illes Balears elabora un estudi cartogràfic dels fons marins en les instal·lacions portuàries de gestió directa

També està implantant un nou sistema de gestió i explotació dels serveis portuaris
Ports de les Illes Balears (PortsIB) ha adjudicat l’elaboració de l’estudi cartogràfic dels fons marins en el conjunt de les instal·lacions portuàries de gestió directa per tal de comptar amb barimetries actualitzades. Els treballs es realitzaran en un termini de quatre mesos.

L’objectiu d’aquesta actuació és garantir la seguretat de les embarcacions i dels usuaris que utilitzen els ports; obtenir informació per al disseny de futures actuacions;  millorar la gestió de les instal·lacions i disposar de dades actualitzades dels fons marins  per optimitzar les inspeccions submarines que aquesta empresa, que depèn de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, realitza de forma periòdica.

El concurs per materialitzar aquesta campanya barimètrica, al que es varen presentar  set empreses, va ser adjudicat a Tecnoambiente S.L., per un import total de 122.218,30 euros.

Gestió dels serveis portuaris

D’altra banda, PortsIB també ha contractat la implantació d’una eina de gestió dels serveis portuaris actualitzada i adaptada als avenços tecnològics, i als nous requisits legals fixats per a les institucions públiques en matèria d’administració electrònica, liquidació, facturació i notificació.

Aquesta nova eina informàtica, que afecta a tots els departaments de gestió, també servirà de suport a altres aplicacions i desenvolupaments informàtics per tal que PortsIB pugui tenir una informació puntual i actualitzada de la gestió integral dels serveis portuaris, tant de cada port a nivell individual com en el conjunt de la gestió diària de les seves competències.

La implantació d’aquest sistema informàtic s’ha adjudicat, per un termini de 24 mesos,  a l’empresa Prodevelop S.L., per un import total de 627.990 euros.