LOGO CAIB
5 setembre 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Música i premis per celebrar el Dia Mundial del Turisme NNota Informativa

Foto de noticia

Música i premis per celebrar el Dia Mundial del Turisme

El Govern organitza un concert per a l’11 de setembre i celebrarà la Nit del Turisme el dia 27 a Eivissa, durant la qual es lliuraran els Premis Turisme de les Illes Balears per reconèixer iniciatives de sostenibilitat, responsabilitat social i millora de la qualitat dels productes i serveis turístics
 
L’Agència d’Estratègia Turística (AETIB) organitza un concert de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la Coral Universitat de les Illes Balears per al pròxim 11 de setembre a les 21 h al Castell de Bellver. Aquest és un dels dos actes centrals que prepara el Govern per commemorar el Dia Mundial del Turisme, que se celebra el 27 de setembre. El segon esdeveniment serà la Nit del Turisme, que enguany tendrà lloc a Eivissa el mateix dia 27 i durant el qual es lliuraran els Premis Turisme de les Illes Balears 2018.

Pel que fa al concert, compta amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i l’Ajuntament de Palma. Sota la direcció artística de Pablo Mielgo, l’OSIB i la Coral UIB (amb el director J. Company) interpretaran composicions dels països que són mercats emissors de turistes per a les Illes Balears. Així, hi haurà obres de G. Fauré, G. F. Händel, G. F. Haydn, G. Verdi, A. Vives, G. Giménez i M. Tortell.  

L’aforament és limitat i és necessari confirmar assistència a través d’aquest enllaç: https://goo.gl/forms/aWdG50a6GvmsA0Lt1


Lliurament dels Premis Turisme a Eivissa
 
La III edició de la Nit del Turisme, l’acte en el qual es lliuraran els Premis Turisme de les Illes Balears 2018, se celebrarà a Eivissa el pròxim 27 de setembre (Dia Mundial del Turisme). El recinte firal d’Eivissa acollirà l’acte, organitzat per l’AETIB amb la col·laboració del Consell insular d’Eivissa. 
 
Els Premis Turisme són distincions honorífiques que tenen com a finalitat reconèixer l'esforç i la dedicació de persones, empreses i institucions, tant públiques com privades, a favor del turisme. Alhora, volen servir d'instrument per estimular comportaments professionals i iniciatives que contribueixin a millorar la imatge turística de les Illes Balears i dels seus serveis turístics.
 
Per aquesta edició s’han rebut 36 candidatures, mateixa xifra que l’any 2017, mentre que per a l’edició 2016 se’n presentaren 62. Les bases dels Premis diuen que es pot presentar qualsevol persona física o jurídica, pública o privada, els mèrits de la qual es considerin mereixedors o dignes d’aquesta distinció.
 
Les categories dels guardons són les següents: el coneixement i recerca aplicats al turisme; la millor iniciativa de turisme sostenible; la millor iniciativa de responsabilitat social; la dedicació professional a favor del turisme; incentivació de la creació de noves experiències; i les bones pràctiques a favor de la igualtat de gènere.
 
El jurat està format pels membres del Consell de Direcció de l’Agència de Turisme  i de la Direcció General d’Innovació, així com per persones físiques o representants d’entitats lligades al turisme com ara la Universitat de les Illes Balears, els sindicats o entitats socials que treballen la defensa del medi ambient. L’Institut Balear de la Dona té veu sense vot per assessorar el Jurat en la categoria “Guardó a les bones pràctiques en igualtat de gènere”, que reconeix aquelles iniciatives eficaces i innovadores en l’àmbit turístic que cerquin tenir un efecte positiu en la perspectiva de gènere.

Aquells representants del sector turístic que estiguin interessats a assistir a la Nit del Turisme s’han d’inscriure en aquest enllaç abans del 20 de setembre: https://goo.gl/forms/KNtwvu11jyCcwjmJ3