LOGO CAIB
Contingut
5 novembre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

Medi Ambient i el Consell d’Eivissa signen el conveni de col·laboració per rehabilitar un antic edifici de Sa Coma per a ús de l’IBANAT NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Ambient i el Consell d’Eivissa signen el conveni de col·laboració per rehabilitar un antic edifici de Sa Coma per a ús de l’IBANAT

L’actuació permetrà dotar l’agència pública de les instal·lacions idònies per a complir les seves funcions

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el president del Consell insular d’Eivissa, Vicent Marí, han signat, aquest dijous, el conveni de col·laboració per a la rehabilitació i adequació del pavelló número 201 de l’antic quarter de sa Coma.

La rehabilitació integral de l’espai està valorada en 1.403.636,87 € dels quals l’IBANAT n’aportarà un màxim de 897.586,87 €. Aquesta actuació possibilitarà que l’illa d’Eivissa, una vegada finalitzades les obres, disposi d’unes dependències en condicions i adaptades a les necessitats d’una delegació de l’agència pública dedicada, entre d’altres funcions, a la prevenció i l’extinció d’incendis forestals i la gestió forestal.

«Avui donam una passa cabdal per garantir que l’illa d’ Eivissa compti amb les instal·lacions que mereix per a garantir un òptim rendiment de l’excel·lent equip que ja s’encarrega, amb gran èxit, de la gestió forestal», ha assegurat el conseller. «I la feim en el moment més oportú, quan l’emergència climàtica ens obliga a estar preparats per a incendis més intensos i major capacitat de propagació i a una temporada d’alt risc que s’està allargant cada vegada més», ha afegit.

Actualment, l’IBANAT ja ocupa part de les instal·lacions de l’antic quarter en virtut d’una concessió demanial atorgada pel Consell Insular el 2018. Amb tot, l’agència pública va sol·licitar una concessió per a l’ús de tres pavellons i l’heliport (situat al pati núm.3) de les instal·lacions per poder fixar de manera permanent la seva seu a l’illa, així com albergar-hi serveis i activitats complementàries tant de l’IBANAT com de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

La rehabilitació integral de part de l’edifici núm.201 és una de les condicions que el Consell Insular va imposar a l’IBANAT per tal d’atorgar-li la concessió.

En aquest sentit, l’IBANAT ja va entregar, el 2017, al Consell Insular d’Eivissa el projecte executiu de les obres de rehabilitació i adequació del pavelló esmentat. La institució insular es va encarregar de modificar-lo als efectes de complir amb les observacions de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu per al lliurament de la llicència d’obres.

Les instal·lacions ocupen una superfície total de 928 m2 distribuïts en planta baixa i primer pis, de 464 m2 cadascuna.