LOGO CAIB
12 setembre 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Medi ambient destina més d'un milió d'euros en obres hidràuliques pel terme municipal d'es Mercadal NNota Informativa

Foto de noticia

Medi ambient destina més d'un milió d'euros en obres hidràuliques pel terme municipal d'es Mercadal

653.422,66 euros per les EBARS i 356.950,00 euros per l'endegament del torrent de l'Arpa
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal acompanyat pel gerent de l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental, Toni Garcias i el batle de la localitat, Francesc Xavier Ametller han visitat les obres de les estacions de bombeig de les aigües residuals de Fornells i les d'endegament del torrent de l'Arpa, unes intervencions que ambdues es van iniciar el passat mes de juliol i tenen previst estar executades en 7 i 9 mesos respectivament.
 
Els cabals de les urbanitzacions de Fornells, Platges de Fornells i Ses
Salines  han anat augmentant al llarg del temps, de manera que es fa necessari a curt termini l'augment del diàmetre de les conduccions d'aigües residuals, per disposar de la suficient capacitat hidràulica i evitar pèrdues de càrrega inadmissibles, que limitarien la capacitat d’evacuació d'aigües residuals del sistema.
 
Per aquest motiu s'ha projectat la substitució del col·lector d'impulsió del bombament de Fornells fins a Santa Victòria, eliminar l’estació de bombeig d’aigües residuals de Ses Salines i remodelar la de Fornells. L'objectiu és millorar el funcionament general i reduir queixes d'olors , en concret, la de Ses Salines i les avaries que ja s'han produït  al col·lector.
 
Les obres estan en execució des de fa unes setmanes, les executa l'empresa Antonio Gomila i està previst que estiguin llestes a finals d'any amb un pressupost de 653.422,66 euros ( IVA Inclòs).
 
A més a més, les autoritats també s'han acostat a veure les obres d’endegament del torrent de l'Arpa aigües a baix del nucli urbà d'es mercadal, El torrent de  l’arpa tenia una amplària irregular amb murs de pedra en sec d’una altura entre 1 m i 2 m i a més una canalització d’aigües residuals pel llit del torrent fins a la depuradora que es trobava en molt mal estat. El llit del torrent, donada la petita pendent i l’existència de nutrients pels continus vessaments de les aigües residuals tenia molta vegetació i presentava zones  amb acumulació de terres que inundaven la zona, al no poder drenar les aigües.
 
Per aquests motius s’han es va signar un conveni entre la Conselleria i l’Ajuntament des Mercadal i es va dur a terme la les obres i es va ubicar fora de la zona de servitud del torrent donant compliment a la normativa d’aigües.
 
Per altra banda, des del passat mes de juliol  s’estan duent a terme el projecte de “Obres d’Endegament del torrent de l'Arpa aigües a baix del nucli urbà d'es mercadal, T.M. Es Mercadal (Menorca)”  amb una longitud de 230 m.  L’empresa que està executant les obres és ANTONIO GOMILA, S.A. amb un pressupost d'adjudicació de 356.950,00 € (IVA inclòs) i està previst que pel mes d'abril de l'any que ve s'acabin les obres.